ZF 24

O firmă înregistrată în Cipru, administrată de fostul şef al Bank of Cyprus, a cumpărat participaţia de 35% la JW Marriott

Hotelul de cinci stele JW Marriott din Capitală operează 402 camere şi 12 săli de evenimente

Hotelul de cinci stele JW Marriott din Capitală operează 402 camere şi 12 săli de evenimente

Autor: Mirabela Tiron

24.09.2013, 00:08 47

VF Insolvenţă, lichidatorul ju­diciar al firmei ONT Car­­paţi, una dintre cele mai  importante firme din tu­rism în perioada comu­nis­tă, intrată în faliment anul acesta, a vân­dut cu 13,8 mil. euro participaţia de 35% deţinută de compania falimentară la So­cietatea Companiilor Hoteliere Grand (SCH Grand),  proprietara hote­lu­­lui de cinci stele JW Marriott din Bucureşti.

Cumpărătorul este compania Un­known­plan Properties Limited înre­gis­trată în Cipru, potrivit informaţiilor din Buletinul Insolvenţei. Această firmă are se­diul social în Nicosia (Cipru) şi este reprezentată în calitate de ad­mi­nis­tra­tor de cipri­otul Geor­gios Christo­fo­rou (46 de ani), fos­tul di­rec­tor ge­ne­ral al Bank of Cyprus România.

Bank of Cyprus Româ­nia deţine şi 93,8% din acţiu­ni­le ONT Carpaţi. Cel mai impor­tant activ de­ţinut de su­cur­sala din Ro­mânia a Bank of Cyprus este un cre­dit de 110 mil. euro acordat com­­­­pa­niei care deţine hotelul JW Marriott, pre­lungit în toamna anu­lui trecut şi scadent în 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO