ZF 24

Oltchim anunta vineri "cel mai mare eveniment de pe piata de fuziuni si achizitii din Romania anului 2009"

15.12.2009, 15:03 23

Tranzactia prin care combinatul chimic Oltchim Ramnicu-Valcea(OLT) va prelua firma Petrochemical Arges, care detine activitatilede petrochimie de la rafinaria Arpechim Pitesti, deţinuta de Petrom(SNP), ar putea fi anuntata la finele acestei saptamani.

Presa a fost invitata vineri la o conferinta de presa organizata deOltchim "cu ocazia anuntarii celui mai mare eveniment de pe piatade fuziuni si achizitii din Romania anului 2009". La eveniment vorparticipa directorul general al Oltchim, Constantin Roibu, sidirectorul financiar, Alexandru Bucsa.

Reprezentantii Oltchim nu au dorit sa ofere informatii suplimentarepe aceasta tema.

Oltchim negociaza de la inceputul acestui an cu petrom preluareaactivitatilor de petrochimie de la Arpechim, dupa ce la fineleanului trecut Petrom a sistat livrarile de materie prima catreOltchim. Combinatul a inregistrat pierderi tot mai mari in ultimiiani si a apelat la garantia statului pentru un credit necesarincheierii tranzactiei. Eximbank a acordat Oltchim o garantie decirca 50 mil. euro, care este insa sub investigatie la ComisiaEuropeana.

Actiunile Oltchim au crescut in sedinta de marti cu 15%, la 0,253lei, capitalizarea companiei fiind de 17,8 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO