ZF 24

Popescu, A&D Pharma: Daca se prelungesc termenele de plata vom avea probleme semnificative in piata

Popescu, A&D Pharma: Daca se prelungesc termenele de plata vom avea probleme semnificative in piata
19.03.2010, 13:59 53

Robert Popescu, directorul general al A&D Pharma, apreciazaca prelungirea termenelor de plata a medicamentelor compensate dinprogramele nationale de la 180 la 360 de zile ar putea bulversapiata farmaceutica.

"Estimez probleme semnificative in piata. Farmaciile ar trebuisa supravietuiasca 6 luni fara a primi bani. Trebuie sa ne asezamla masa toti si sa discutam , sa gasim o sursa de finantare", aspus Popescu.

El a adaugat ca fara o rectificare bugetara a fondurilor alocateMinisterului Sanatatii, probabil banii pentru compensareamedicamentelor se vor termina la jumatatea anului. Bugetul estesimilar celui din 2009, adica aproximativ 4 miliarde de euro.

"Este o subfinantare acuta. Exista doua posibilitati: orectificare bugetara sau o extindere suplimentara a termenelor deplata", a spus Popescu.

Grupul farmaceutic A&D Pharma, inregistrat in Olanda, aobtinut anul trecut un profit net de 19 milioane euro, fata depierderi de 2,3 milioane euro in 2008, la afaceri in crestere cu3%, la 514,3 milioane euro, pe fondul masurilor de restructurareaplicate in cursul anului trecut.

In 2008, compania a avut afaceri de 501,5 milioane euro. In lei,cifra de afaceri companiei a avansat cu 18%, de la 1,84 miliardelei in 2008 la 2,17 miliarde lei anul trecut, potrivit rezultatelorfinanciare neauditate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO