ZF 24

Prima finanţare imobiliară a anului: AFI Europe a luat peste 30 mil. euro de la Raiffeisen pentru finalizarea mallului din Ploieşti

Prima finanţare imobiliară a anului: AFI Europe a luat peste 30 mil. euro de la Raiffeisen pentru finalizarea mallului din Ploieşti

Autor: Cristi Moga

15.01.2013, 15:08 2597

Compania israeliană AFI Europe, care deţine mallul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti şi dezvoltă un al doilea centru comercial la Ploieşti, a anunţat obţinerea primei finanţări imobiliare notabile din acest an, şi anume obţinerea unui credit de peste 30 de milioane de euro pentru finalizarea proiectului AFI Palace Ploieşti.

Banii au fost obţinuţi de la Raiffeisen Bank International Viena, dar şi de la subsidiara locală a băncii austriece, iar finanţarea va contribui la finalizarea mallului cu o suprafaţă închiriabilă de 28.000 de metri pătraţi la data de 3 octombrie 2013.

Mallul are un grad de preînchiriere de 70%, printre viitorii chiriaşi numărându-se Cora, Flanco, H&M, New Look, Reserved, KFC sau McDonald's.

"AFI Europe are o colaborare veche cu Grupul Raiffeisen în zona Europei Centrale şi de Est pe care suntem onoraţi să o continuăm şi să o dezvoltăm pentru operaţiunile noastre din România", a declarat David Hay, CEO al AFI Europe România.

"Este strategia noastră să dezvoltăm parteneriate de lungă durată cu clienţii noştri. Raiffeisen Bank şi AFI Europe colaborează pe piaţa locală de şase ani deja, aşadar sunt încrezător în reuşita proiectului de la Ploieşti", a declarat şi Cristian Sporiş, VP corporate banking în cadrul Raiffeisen Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24