ZF 24

Producătorul celui mai popular joc de pe Facebook face angajări la Bucureşti

Producătorul celui mai popular joc de pe Facebook face...

Autor: Corina Mirea

15.05.2013, 22:56 3587

30 de programatori din Bucureşti, angajaţi de compania suedeză King, au contribuit la dezvoltarea Candy Crush Saga - cel mai popular joc din lume pe platforma Facebook, iar dezvoltatorul are în plan - la fel ca alţi giganţi din industria globală de gaming, să-şi continue recrutările din Bucureşti.

După succesul Candy Crush Saga, un joc în care obiec­ti­vul este să se grupeze pe acelaşi rând grupuri de câte trei-cinci bomboane identice pentru ca ele să dispară şi care atrage zilnic 15 milioane de utilizatori pe Fa­ce­book, King va angaja încă opt oameni la studioul din Bu­cu­reşti şi plănuieşte să dubleze echipa până la finele anului.

După industria centrelor de suport şi dezvoltare IT în care lucrează mii de români, în special din marile centre universitare, România a devenit un nume de referinţă şi pentru jucătorii mari din industria de gaming.

Şi alţi giganţi ai industriei de jocuri precum Gameloft, Ubi­soft sau EA fac recrutări pentru sediile din Ro­mânia, având constant oferte postate pe site-urile de recrutare. În ultimii ani, industria de ga­ming de pe plan local a devenit din ce în ce mai competitivă în lupta pentru talente, jucătorii reuşind să creeze aproxi­mativ 3.000 de locuri de muncă.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO