ZF 24

Protocolul de la Kyoto aduce beneficii insuficiente celor mai sarace state din lume

14.08.2007, 01:01 31

Profiturile uriase castigate de brokerii londonezi care coordoneaza proiecte de reducere a emisiilor poluante in statele in curs de dezvoltare contrasteaza cu beneficiile reduse obtinute de cele mai sarace tari la nivel mondial, punand la indoiala eficienta protocolului de la Kyoto, transmite Reuters.
Protocolul de la Kyoto privind incalzirea globala permite tarilor bogate sa indeplineasca obiectivele referitoare la emisiile de gaze cu efect de sera, prin platile efectuate catre tarile sarace in vederea reducerii propriilor emisii, in baza mecanismului pentru dezvoltare curata, se arata intr-un raport al Organizatiei Natiunilor Unite.
In timp ce brokerii obtin profituri uriase de pe urma sistemului actual, statele mai putin dezvoltate, in special din Africa, nu primesc aproape niciun beneficiu, raport care ridica intrebari in legatura cu gradul in care protocolul de la Kyoto isi indeplineste obiectivele sociale, dar si de mediu.
In Africa s-au implementat numai 21 de proiecte dintr-un numar total de 751 de proiecte dezvoltate in baza mecanismului pentru dezvoltare curata si inregistrate la secretariatul diviziei Natiunilor Unite pentru schimbari climatice. Un argument uzual este ca Africa produce o mica parte a emisiilor de dioxid de carbon la nivel mondial si aceste emisii sunt dificil de inglobat in proiecte profitabile, iar continentul se caracterizeaza printr-un grad ridicat de risc pentru investitii. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO