ZF 24

Rasturnari de situatie la varful asigurarilor generale: Omniasig urca pe primul loc; Adamescu pe trei

27.05.2009, 15:43 19

Omniasig, companie detinuta de austriecii de la Vienna Insurance Group, a preluat in primul trimestru din acest an pozitia de lider al pietei de asigurari generale, ocupata de multi ani de Allianz-Tiriac. De asemenea, Astra, compania de asigurari a omului de afaceri Dan Adamescu, a devenit al treilea jucator din aceasta piata, inlocuind Asirom, dupa ce anul trecut a ocupat locul patru.

Omniasig a reusit sa urce pe primul loc deoarece a avut o scadere a afacerilor mai redusa decat cea inregistrata de fostul lider. In timp ce primele brute subscrise de Allianz-Tiriac pe segmentul asigurarilor generale au scazut cu 5,4% in primele trei luni, afacerile Omniasig s-au redus cu 0,13%. La nivelul intregii piete, insa, Allianz-Tiriac a ramas cea mai mare companie.

Pe asigurari generale, diferenta dintre primii doi jucatori este mica, de 8,1 mil. lei (1,9 mil. Euro), in conditiile in care Omniasig a incheiat primul trimestru cu prime brute subscrise de 331,6 mil. lei (77,7 mil. Euro), iar Allianz-Tiriac cu 323,5 mil. lei (75,8 mil. Euro).

In cazul Omniasig, desi primele aproape au stagnat, daunele au urcat cu peste 60%. Asiguratorul si-a majorat afacerile pe segmentul auto Casco (+6,9%), pana la 162,8 mil. lei (38,2 mil. Euro), dar a scazut usor pe segmentul RCA, cu 0,89% fata de aceeasi perioada a anului trecut, primele brute subscrise fiind de 103,3 mil. lei (24,2 mil. Euro), potrivit rezultatelor financiare date ieri publicitatii de catre asigurator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO