ZF 24

Samsung: Smartphone-urile au trecut pentru prima oară pe primul loc la vânzări

Samsung: Smartphone-urile au trecut pentru prima oară pe...

Autor: Adrian Seceleanu

17.09.2013, 00:08 19
În a doua jumătate a anului se vor vinde în România aproape un milion de smartphone-uri, câte s-au vândut în tot anul 2012, spune Sorin Manea, şeful diviziei telecom a subsidiarei locale a Samsung. Doar în decembrie s-ar putea vinde circa 300.000 de smartphone-uri.
 
Vânzările de telefoane mobile inteligente (smartphone), terminale cu sistem de operare pe care utilizatorii pot instala aplicaţii şi de pe care pot transmite şi citi mesaje e-mail şi accesa pagini de internet aproape la fel ca de pe un computer, au depăşit în această lună, pentru prima oară în România, livrările de telefoane mobile simple (feature phone) - care oferă un acces limitat la asemenea funcţii, a declarat în cadrul unui interviu pentru ZF Sorin Manea, directorul diviziei telecom a Samsung Electronics România.
 
„Am atins ca piaţă acest moment istoric când telefoanele de tip smart­phone se vând mai bine ca telefoanele de tip feature phone. În această lună smartphone-urile trec pe primul loc. Momentan diferenţa este încă destul de mică“, a precizat Manea. Subsidiara locală a companiei sud-coreene Samsung este cel mai mare jucător de pe piaţa locală de telefoane mobile.
 
Pe piaţa locală de telefonie mobilă, care a crescut spectaculos de la lansarea - în anul 1997 - a comunicaţiilor în tehnologie GSM prin intermediul Connex (actualul Voda­fone) şi Dialog (actualul Orange), segmentul smartphone a fost dominat iniţial, în anii ’90, de Nokia, în special prin modelul Communicator - dar a reprezentat mult timp un segment infim de vânzări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24