ZF 24

Scandalul inceputului de an pe piata media din SUA: audientele slabe il scot pe Jay Leno din prime time

Scandalul inceputului de an pe piata media din SUA: audientele slabe il scot pe Jay Leno din prime time
11.01.2010, 17:51 22

Din cauza audientelor slabe, postul american de televiziune NBCa decis ca show-ul celebrului prezentator american Jay Leno sa fiescos din prime time si sa fie mutat din martie in vechiul slotorar, incepand cu ora 23.35. Emisiunea Jay Leno Show este difuzatain prezent de la ora 22.00. Aceasta masura va face ca Tonight Show,emisiunea prin care Leno s-a consacrat, sa inceapa de la ora 00.05,scrie The New York Times.

Cu toate ca show-ul a respectat ratingurile garantate de NBCadvertiserilor, emisiunea a avut o medie de cinci milioane detelespectatori, iar managerii statiilor afiliate NBC au dat vina peaudienta redusa din acel interval orar pentru scaderea ratingurilorpe segmentul de stiri, in conditiile in care majoritateaveniturilor statiilor locale provin din acest gen deprograme.

Statiile locale care transmit show-ul lui Jay Leno si care sperauca acesta sa traga in sus si audientele emisiunilor de stiri careurmeaza dupa acesta, sunt nemultumite de faptul ca Leno estedepasit de emisiunile rivale.

Decizia luata de NBC da peste cap strategia adoptata anul trecutatunci cand a decis reducerea costurilor prin inlocuirea serialelorcu show-ul lui Leno.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO