ZF 24

Şeful Raiffeisen: Nu aştept instrucţiuni de la Viena de reducere a costurilor. Am luat din timp decizia de a implementa un centru operaţional la Braşov

Steven van Groningen,  preşedinte şi CEO al Raiffeisen

În 2008 am decis că nu trebuie cu orice preţ să câştigăm cotă de piaţă. Am considerat că o parte din piaţă nu e potrivită pentru profilul nostru de risc şi am hotărât să ne focusăm pe echilibrarea portofoliului. Am fost criticaţi la acea vreme, însă s-a dovedit a fi o decizie corectă.

Steven van Groningen, preşedinte şi CEO al Raiffeisen În 2008 am decis că nu trebuie cu orice preţ să câştigăm cotă de piaţă. Am considerat că o parte din piaţă nu e potrivită pentru profilul nostru de risc şi am hotărât să ne focusăm pe echilibrarea portofoliului. Am fost criticaţi la acea vreme, însă s-a dovedit a fi o decizie corectă.

Autor: Anelis Baciu

07.10.2013, 00:08 13

Raiffeisen Bank România nu va aştepta instrucţiuni de la banca-mamă din Austria în ceea ce priveşte ajustarea costurilor şi eficientizarea operaţiunilor locale, iar acest lucru se vede şi din decizia luată din timp de a înfiinţa un centru operaţional la Braşov, afirmă Steven van Groningen, preşedinte şi CEO al băncii.

Şeful său de la Viena, Karl Sevalda, CEO al Raiffeisen Bank Inter­national, a dat în ultima perioadă semnale repetate privind intenţia de implementare a unui program dur de austeritate în anii următori pentru creşterea eficienţei şi uşurarea efortului de acoperire a noilor cerinţe de capital, respectiv de rambursare a celor 1,75 mld. euro datorate statului austriac.

„Nu aştept instrucţiuni de la Viena în ceea ce priveşte reducerea de costuri. Am hotărât să relocăm o parte a activităţilor din Bucureşti la Braşov tocmai pentru a eficientiza operaţiunile, iar decizia a fost luată mult mai devreme“, explică Van Groningen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO