ZF 24

Şeful UniCredit pe clienţi corporate mari: Petrecem de două ori mai mult timp ca înainte cu evaluarea riscului

Şeful UniCredit pe clienţi corporate mari: Petrecem de...

Autor: Razvan Voican

08.11.2013, 00:08 396
Anul 2013 a fost mai in­te­resant decât 2012, chiar dacă nu şi mai bo­gat în tranzacţii, aducând ca premieră o tranzacţie de fac­toring fără regres pe client şi în acelaşi timp prima sindica­li­zare pe fac­toring, spune Ciprian Pălti­neanu, 37 de ani, şeful ariei clienţi mari din UniCredit Ţiriac Bank.
 
 
„Anul acesta am menţinut soldul creditelor relativ constant. Ne-am con­cen­trat pe cererea solvabilă din sec­toare economice defensive, anticiclice – agri­business, industria alimentară, farma. Pe segmentul large cor­porates avem credite angajate de peste 1,5 miliarde de euro pe bilanţul local. Afară mai sunt circa 2 miliarde de euro“, spune ban­cherul, care coor­donează segmentele de mul­tina­ţio­nale, companii locale mari, sectorul public şi instituţii financiare.
 
El conduce o echipă de 63 de oa­meni, din care 13 coordonatori regionali cu mobilitate. Pragul de selecţie a clien­ţilor este cifra de afaceri de 50 mil. euro. Clienţii mari vor relaţii personalizate. „Com­binăm abordarea occidentală de corporate & investment banking cu atenţia oferită de un bancher din cent­rală. Anul acesta au fost însă mai puţine avansări decât în 2012, au fost mai puţini clienţi care au crescut peste prag.“  Păltineanu estimează o accelerare a fi­nan­ţărilor pe final de an, fiind de aştep­tat închiderea unor tranzacţii cu com­panii locale mari (circa 100 mil. euro), dar şi pe sectorul public şi în particular în sectorul energetic (cel puţin două tran­zacţii).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO