ZF 24

Sevelda, noul şef al Raiffeisen International, vrea să stea în funcţie până în 2017

Sevelda, noul şef al Raiffeisen International, vrea să...

Autor: Razvan Voican

25.09.2013, 00:06 9
Karl Sevelda, 63 de ani, intenţionează să-şi exer­cite mandatul de CEO al Raiffeisen Bank International (RBI) – care controlează Raiffeisen Bank România, până în 2017, neconsiderându-se un şef „de tranziţie“ după debarcarea intempestivă a lui Herbert Stepic la începutul verii trecute.
 
El se pregăteşte să implementeze un plan de reducere a costurilor grupului austriac pe care nu ezită să-l catalogheze drept dur. Totuşi, el a declarat recent în publicaţia „Austria“ că Raiffei­sen nu se află într-o situaţie mai dificilă decât a altor bănci. „Într-adevăr, încă avem capitalul participativ de 1,75 mld. euro de la stat, care este recunoscut drept core capital până în 2017, dar vrem să-l rambursăm mai devreme, fie printr-o majorare de capital, fie prin alte modalităţi“, a declarat Sevelda.
 
Cealaltă mare bancă austriacă, Erste, a restituit în vară ajutorul de 1,2 mld. euro primit de la gu­vern, majorându-şi în prealabil capitalul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO