ZF 24

SocGen dezminte ştirea FT: Creşterea în regiune va fi organică, nu cu un partener

SocGen dezminte ştirea FT: Creşterea în regiune va fi...

Autor: Razvan Voican

25.09.2013, 12:31 1094

Grupul francez Societe Generale, care controlează BRD, a transmis astăzi agenţiei France Presse o dezminţire referitoare la informaţia publicată aseară de cotidianul Financial Times şi conform căreia francezii s-ar afla în căutarea unui partener care să le sprijine proiectele din Europa de Est.

“Societe Generale neagă că ar căuta un partener pentru susţinerea proiectelor de creştere în Europa de Est, aşa cum în mod eronat a relatat Financial Times. Grupul subliniază, aşa cum de altfel se menţionează în articol, că planul de creştere în regiune va fi organic”, precizează SocGen pentru AFP.

FT a scris aseară, citând două surse familiare cu planul invocat, că Societe Generale ar căuta un partener de afaceri în Europa de Est pentru a-şi accelera penetrarea în regiune. Un eventual acord ar cimenta prezenţa în Rusia şi România şi în acelaşi timp ar deschide accesul spre alte pieţe. SocGen mai este prezentă în regiune pe piaţa cehă.

În acelaşi timp, FT a citat o declaraţie a lui Frederic Oudea, preşedinte director general al SocGen, care spune explicit c㠓planul nostru de creştere va fi organic, fără îndoială”.

Oudea făcuse o afirmaţie similară în iulie, într-un interviu pentru ZF, referindu-se la planurile de creştere pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO