ZF 24

Sorin Chinde, „creierul operaţional“ din spatele GFR

Sorin Chinde: Contractul prin care Grup Feroviar Român preia 51% din CFR Marfă va fi semnat cel mai probabil săptămâna aceasta . Foto Răzvan Chiriţă

Sorin Chinde: Contractul prin care Grup Feroviar Român preia 51% din CFR Marfă va fi semnat cel mai probabil săptămâna aceasta . Foto Răzvan Chiriţă

Autor: Andreea Neferu, Liviu Iancu

30.06.2013, 20:13 1882

Sorin Chinde, „creierul opera­ţional“ şi directorul general al com­paniei Grup Feroviar Român (GFR), a ieşit pentru prima oară în public la conferinţa Mediafax Talks about Transport&Logistics, după ce firma pe care o conduce a câştigat licitaţia pentru preluarea a 51% din acţiunile CFR Marfă.

El a afirmat că primul obiectiv pe care noul acţionar majoritar îl are este eficientizarea transportatorului fero­viar de marfă CFR Marfă, astfel încât acesta să nu mai fie o gaură neagră a economiei.

„Noi reunim trei operatori feroviari în trei ţări, România, Ungaria, Bulgaria, patru fabrici de material rulant şi reparaţii. Avem 9.000 de salariaţi. (...) Nu privim CFR Marfă ca pe un trofeu. CFR Marfă este o companie unde se regăsesc alţi 11.000 de salariaţi, care au destinele lor, asupra cărora trebuie să avem grijă“, a spus Chinde.

El a mai afirmat că cel mai probabil, contractul prin care Grup Feroviar Român preia 51% din CFR Marfă va fi semnat săptămâna aceasta.

Sorin Chinde a lucrat ca director comercial în cadrul CFR Marfă, iar în 2005 a schimbat tabăra, trecând la competitorul Grup Feroviar Român, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica. Chinde este practic „creierul operaţional“ al Grup Feroviar Român, fiind responsabil de strategia companiei.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 01.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO