ZF 24

Statul va incasa joi banii pe BCR

10.10.2006, 17:25 7

Erste Bank va vira, joi, suma de 2,2 miliarde de euro in contul escrow deschis de statul roman la Citibank Londra pentru plata a 36,8% din actiunile BCR, au declarat surase din cadrul AVAS citate de Medeiafax.

"Membrii comisiei de privatizare a BCR se vor intalni maine (miercuri - n.r.) pentru a consemna si stabili finalizarea tranzactiei", au mentionat sursele citate.

Presedintele AVAS, Razvan Orasanu, va reprezenta statul roman la finalizarea privatizarii BCR, ocazie cu care va semna, joi, la Londra, pentru primirea sumei de 2,2 miliarde euro in contul escrow.

La sfarsitul anului trecut, Erste Bank a castigat licitatia de privatizare a BCR, oferind 3,75 miliarde euro pentru pachetul de 61,88% din actiunile bancii.

Statul roman va incasa circa 2,2 miliarde de euro pentru pachetul de 36,8% din titlurile BCR, iar BERD si IFC vor primi fiecare aproximativ 750 milioane de euro pentru pachetele reprezentand 12,5% din capitatul social al bancii. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO