ZF 24

Sub management privat, CFR Călători continuă cu pierderi: de la 225 mil. euro în 2012 la 90 mil. euro anul acesta

Sub management privat, CFR Călători continuă cu...

Autor: Mirabela Tiron, Ioan Dornescu

17.12.2013, 00:05 215

Compania de stat CFR Călători, aflată sub management privat de nouă luni, va finaliza anul acesta cu pierderi de 395 milioane lei (90 mil. euro), de aproape două ori şi jumătate mai mici faţă de nivelul înregistrat anul trecut.

„În anul 2012, CFR Călători a înregistrat o pierdere de 992 milioane lei (225 mil. euro). Pentru anul 2013, CFR Călători are aprobat un buget de venituri şi cheltuieli cu o pierdere de 400 milioane lei. Estimăm realizarea unei execuţii bugetare pentru 2013 cu o reducere a pierderii până la 395 milioane lei. Pentru anul 2014, Consiliul de Administraţie a elaborat şi propus un buget echilibrat, fără pierderi, conform prevederilor din Planul de Admi­nistrare şi Planul de Management“, potrivit oficialilor companiei, citaţi de Mediafax. Reprezentanţii companiei nu  au comunicat măsurile care vor scoate compania de pe pierderi.

Una dintre principalele probleme ale CFR Călători o reprezintă faptul că, în continuare, durata călătoriei cu trenurile de pasageri continuă să fie mare. De exemplu, cei 330 de kilometri dintre Bucureşti şi Tulcea sunt parcurşi în 5 ore şi jumătate, preţul unui bilet dus-întors (75 lei) fiind chiar mai mare decât cel practicat de autocare (70 lei), care parcurg această distanţă în cel mult patru ore şi jumătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO