ZF 24

Tariceanu: Majorarea salariala de la CFR se poate face doar cu restructurare

05.02.2008, 16:35 16

Compania Nationala de Cai Ferate este o unitate care inregistreaza pierderi si functioneaza "din greu" pe baza de subventii, iar o majorare salariala la nivelul solicitat de catre liderii sindicatelor feroviare este greu de acceptat fara o restructurare a companiei, a declarat premierul Tariceanu, citat de Mediafax.

El a aratat ca nu desconsidera dorinta reprezentantilor sindicatelor de a asigura conditii mai bune de salarizare, dar ca o majorare salariala peste "limitele sanatoase" va determina o crestere a inflatiei.

Sindicatele din domeniu sunt nemultumite de oferta de majorare salariala de patru la suta din 1 aprilie si alte patru procente de la 1 octombrie, raportat la salariul din decembrie anul trecut. Ei sustin ca, anterior, administratiile fusesera de acord cu o crestere la 500 de lei de la 1 ianuarie si 570 de lei de la 1 mai, insa aceasta oferta nu a mai fost respectatata dupa ce, miercuri, Guvernul a adoptat Memorandumul privind dimensionarea cheltuielilor salariale pentru operatorii economici monitorizati, limitate la o medie de 8% fata de anul 2007.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO