ZF 24

Testele psihologice, baza legala pentru deciziile de angajare

27.07.2008, 14:00 33

Testele psihologice sunt un bun indicator al felului in care se comporta angajatii in situatii de stres sau de risc, iar cei vizati sunt indeosebi cei care ocupa functii importante in companie. Pe de alta parte, importanta testelor psihologice se simte cel mai bine in industriile cu numar mic de angajati, unde un singur om poate face o mare diferenta.

"Este important sa testam persoanele care au un impact major in organizatie. Spre exemplu, o persoana responsabila cu mentenanta sistemului de comunicatii este o persoana pe care trebuie sa te poti bizui in momente in care este posibil sa ?pice? sistemul", explica Alexandra Urseanu, account executive evaluare si dezvoltare in cadrul companiei de consultanta in managementul carierei Hart Human Resource Consulting, care foloseste in companii testele de evaluare Hogan.

Cititi in suplimentul de luni al ZIARULUI FINANCIAR, Profesii, care sunt motivele pentru care efectuarea evaluarilor psihologice este necesara in companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO