ZF 24

Tranzacţie pe piaţa de birotică şi papetărie: Liderul Dacris cumpără o companie cu afaceri de 3 mil. euro

Tranzacţie pe piaţa de birotică şi papetărie:...

Autor: Cristina Roşca

29.08.2016, 11:07 4105

Grupul cu activităţi de distribuţie de articole de birou şi tipografie Dacris, controlat de familia de antreprenori români Faţi, a preluat compania Echo Plus, specializată în vânzări prin telefon din Timişoara. Acordul de achiziţie a fost încheiat pe 17 august 2016, fiind aprobat de toţi acţionarii.

Dacris, o companie cu o istorie de peste două decenii, a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de 20,8 milioane de euro, în creştere cu aproximativ 15% faţă de 2014, pe o piaţă a produselor de papetărie estimată la aproximativ 250 de milioane de euro.

„Credem că expertiza Echo Plus în domeniul vânzărilor prin telefon se pliază foarte bine pe structura noastră comercială şi este o mişcare strategică excelentă pentru compania Dacris, care va beneficia, astfel, de o creştere a reţelei de distribuţie şi a portofoliului de produse. împreună, vom construi şi mai mult (...), într-o piaţă extrem de dinamică. Privim permanent spre achiziţii stategice, care să ne consolideze poziţia pe piaţă”, a declarat Dan Faţi, acţionar Dacris. Compania Dacris a fost asistată în această tranzacţie de casa de avocatură Biriş Goran şi de firma de consultanţă în achiziţii Orion XXI.

Oficialii Dacris nu au oferit detalii privind valoarea tranzacţiei. Bazele companiei au fost puse în 1994, de Lidia Faţi, împreună cu soţul ei, Dan Faţi şi cu fratele acestuia, Claudiu Faţi. Cei trei şi-au început afacerea de familie prin deschiderea unui magazin în Constanţa. De atunci, compania a crescut constant, chiar şi în condiţii de criză, extinzându-se cu birouri şi în alte zece oraşe ale ţării, dar şi prin dezvoltarea propriei tipografii. Compania şi-a extins prezenţa şi în online, prin două magazine, unul dedicat companiilor şi altul consumatorilor. Dacris reprezintă în România, furnizori precum 3M, Xerox, HP, Papyrus, Casio, Toy Color, Notte, Carioca, Info Notes

Printre clienţii Dacris se află atât companii multinaţionale, bănci şi companii de asigurări, hoteluri, precum şi companii mici şi mijlocii şi revânzători. Până în prezent, Dacris a ajuns la un portofoliu format din peste   5.000 de clienţi cu activităţi în domenii variate – financiar-bancar, medical, comerţ, industrie, turism, potrivit ultimelor date ZF.

Echo Plus este un furnizor de birotică specializat în comercializarea de tonere şi cartuşe pentru imprimante, pe segmentul B2B. Compania este prezentă de 10 ani pe piaţă şi are peste 2.000 de clienţi în portofoliu. Echo Plus a terminat anul trecut cu afaceri de circa 3,3 mil. euro, în urcare cu 25% faţă de anul anterior.

„Echo Plus a pornit ca un proiect ambiţios al unor oameni care, după o experienţă de 8 ani în companii multinaţionale, au învăţat că satisfacţia clientului şi motivarea angajaţilor sunt esenţiale pe o piaţă extrem de competitivă. Între timp, Echo Plus a devenit un business solid, ajungând la un portofoliu de peste 2.000 de clienţi. Din 2006, de când activăm pe piaţa consumabilelor pentru birou şi papetărie din România, volumul de vânzări a crescut constant. Din depozitele noastre din Bucureşti şi din Timişoara pleacă anual în ţară peste 2.500 de modele de tonere, cartuşe de cerneală şi alte produse de birotică şi papetărie”, a declarat Radu Bulzan, unul dintre cei trei fondatori ai Echo Plus.

Companiile din domeniul biroticii şi papetăriei oferă în prezent produse de protocol şi administrative, articole promoţionale, echipamente de protecţie, mobilier de birou, precum şi consultanţă personalizată pentru clienţi. Piaţa este evaluată la 250 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO