ZF 24

Turcan: PNL depune moţiune de cenzură; O treime din parlamentarii PSD, îngrijoraţi de derapaje

Turcan: PNL depune moţiune de cenzură; O treime din...

Autor: Cătălina Mănoiu

27.01.2017, 08:11 79

Preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan a declarat, joi, că PNL a decis depunerea unei moţiuni de cenzură, afirmând că USR va susţine demersul liberalilor, iar PNL la rândul său va susţine moţiunea simplă depusă USR, precizând şi că mai mulţi parlamentari PSD sunt îngijoraţi de "derapaje".

"Astăzi, PNL a decis depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului pe cele două ordonanţe privind graţierea şi modificarea Codului Penal. Vom face lucrul acesta în secunda doi în care guvernul va emite aceste ordonanţe şi, aşa cum prevede legea, în sesiunea parlamentară",a declarat preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan.

Raluca Turcan a afirmat că PNL a luat decizia pentru că aceste OUG nu fac parte din programul de guvernare cu care PSD a fost învestit, "sunt demersuri pentru satisfacerea intereselor unui grup clientelar din PSD şi albirea preşedintelui PSD".

Turcan a spus că toţi parlamentarii de bună-credinţă sunt aşteptaţi să vină să susţină moţiunea de cenzură, susţinâd că o treime din parlamentarii PSD sunt îngrijoraţi de derapajele în faţa corupţiei.

"Avem deja informaţii că o treime din parlamentarii PSD sunt îngrijoraţi de derapajele privind protecţia în faţa corupţiei a celor din PSD. (…) Domnul Liviu Dragnea a ajuns să aibă o problemă în propriul partid. (..) Dacă sunt parlamentari de bună credinţă care vor să fie pe picior de egalitate cu cetăţenii simpli din această ţară, îi aşteptăm să vină şi la moţiunea simplă şi la moţiunea de cenzură", a mai spus Turcan.

PNL va susţine şi moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Justiţiei, a spus Turcan.

"Mi se pare firesc să susţinem orice demers al parlamentarilor, fie de la USR, fie din altă parte împotriva unui abuz al Guvernului. Aşadar, dacă colegii din USR vor iniţia această moţiune simplă pe justiţie, PNL o va susţine", a spus Turcan.

Preşedintele interimar al PNL a mai spus că a discutat cu USR şi că formaţiunea condusă de Nicuşor Dan va susţine moţiunea de cenzură a PNL.

"Am discutat deja cu cei de la USR, în momentul în care vor reveni în parlament toţi deputaţii şi senatorii vom începe strângerea semnăturilor.(...) Ne vom adresa tuturor parlamentarilor de bună credinţă, celor care vor să se opună unui abuz instituţional al guvernului", a mai spus Turcan.

Întrebată dacă PNL va mai depune moţiunea de cenzură dacă guvernul nu va adopta ordonanţele, ci le va trimit în Parlament, pentru ca modificările să fie adoptate ca legi, Turcan a spus că liberalii vor depune moţiune în momentul în care vor realiza că prioritatea majorităţii parlamentare şi a guvernului este de a "salva hoţii din puşcării".

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO