ZF 24

Un nou caz de gripa porcina in Romania, tot "din import"

10.06.2009, 12:10 10

Un nou caz de infectare cu virusul AH1N1 a fost confirmat astazi, la o zi dupa ce restul de noua pacienti au fost externati de la Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals din Capitala.

“Este vorba despre o persoana, sosita, in data de 8 iunie de la Toronto, si care s-a prezentat, in ziua urmatoare, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Bals” cu simptome specifice noii gripe. In prezent, aceasta este internata in Institutul Matei Bals, sub supraveghere medicala. Medicii declara ca starea sa de sanatate este buna, acum aflandu-se sub tratament cu medicamente antivirale”, a anuntat Ministerul Sanatatii. Autoritatile au inceput investigatia pentru identificarea persoanelor cu care pacientul a venit in contact.

Ion Bazac, ministrul Sanatatii, a participat, ieri, la reuniunea Consiliului Uniunii Europene, care s-a desfasurat la Luxemburg. La aceasta reuniune s-a stabilit dupa obitnrea unui vaccin impotriva acestui tip de gripa, sa fie incluse pentru vaccinare aprox. 5% dintre persoanele care lucreaza in serviciile publice, in administratie, armata si sanatate. La acestea se adauga inca 30% dintre persoanele apartinand unor categorii la risc din populatia generala.

Institutul National Cantacuzino are capacitatea de a infiola o cantitate de 5 milioane de doze de vaccin gripal, in decursul a 3 luni de zile dupa izolarea tulpinii virusului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO