ZF 24

UNTRR: Statul pierde mai mult dacă transportatorii alimentează în afara ţării

Autor: Cătălina Butan,

11.12.2013, 00:05 197
Radu Dinescu, secretar general al UNTRR (Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România), consideră că statul este adevăratul câştigător de pe urma deciziei de amânare a accizei la motorină pentru că în contextul unei suprataxări transportatorii de pe rute interna­ţionale ar  alimenta în afara ţării, iar veniturile la buget ar scă­dea.
 
„Pierderile ar fi fost mult mai mari. Este o decizie înţe­leap­tă. Trans­porta­torii cu rute internaţionale nu ar mai fi alimentat în România decât 30% din cât alimentează astăzi. Guvernul nu ar fi pierdut 7 cenţi pe litru în plus, ci 55-60% din preţul de vânzare final al motorinei, acciza cu tot cu cei 7 cenţi, plus TVA de 24%“, a spus Radu Dinescu în emisiunea ZF Live de marţi, 10 decembrie. Guvernul a anunţat că intenţionează să aplice acciza de 7 eurocenţi doar la benzină şi să amâne introducerea acestei taxe la motorină pentru o perioadă de trei luni.
 
În România se consumă anu­al circa 5,7-5,8 milioane de tone de carburanţi, din care 75% reprezintă motorină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO