ZF 24

UPDATE: 37 de curse aeriene, anulate in Romania din cauza eruptiei vulcanice

33 de curse aeriene, anulate in Romania din cauza eruptiei vulcanice din Islanda. Polonia isi inchide aproape tot spatiul aerian
16.04.2010, 12:05 28

37 de curse aeriene au fost anulate de pe aeroporturile de laBucuresti, Cluj-Napoca, Sibiu, Timisoara din cauza eruptieivulcanice din Islanda, informeaza Mediafax.

Compania aeriana Tarom a amanat vineri, in jurul orei 10.00,decolarea unui avion care trebuia sa ajunga pe aeroportul dinRiga-Letonia, din cauza norului de cenusa provenit in urma eruptieiunui vulcan din Islanda.

Directorul de comunicare al aeroportului International "HenriCoanda", Valentin Iordache, a declarat ca Tarom a anulat sidecolarea unui avion care trebuia sa se indrepte catre Riga dincauza norului de cenusa.

Pana in prezent au fost anulate de pe aeroportul International"Henri Coanda" 32 de curse, respectiv 16 decolari si 16aterizari.

Agentia poloneza pentru navigatie aeriana, PATA, a anuntatvineri ca a inchis o mare parte din spatiul aerian al tariiincepand cu ora locala 08.00 (09.00 ora Romaniei), exceptie facandCracovia si Rzeszow (sud), din cauza norului de cenusa din Islanda,relateaza AFP.

Numai doua aeroporturi din sudul Poloniei, Cracovia si Rzeszow,functioneaza, a declarat purtatorul de cuvant al PATA, GrzegorzHlebowicz, citat de agentia PAP.

Mai multe despre cursele aeriene anulate ca urmare a vulcanului dinIslanda aflati pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO