ZF 24

UPDATE - Basescu ameninta: ori acceptati premierul desemnat de mine, ori aleg un premier politic. Cine este premierul propus de PDL

16.10.2009, 10:39 23

Presedintele Traian Basescu a anuntat, vineri, ca, daca Guvernulcondus de Lucian Croitoru nu va fi investit de Parlament, vadesemna un al doilea premier, de data aceasta politic, "dinpartidul cu cel mai mare numar de parlamentari", fara sanominalizeze partidul si persoana care va fi propusa, informeazaMediafax.

Intrebat care va fi urmatorul sau pas in cazul in care un Guverncondus de Lucian Croitoru nu va fi investit de Parlament, Basescu araspuns ca singura sa solutie va fi sa desemneze un premierpolitic.

"Nu am nicio alta solutie decat sa respect votul din alegeriledin 2008 si sa desemnez un al doilea premier, de data aceastapolitic, din partidul cu cel mai mare numar de parlamentari. Nu potspune numele", a anuntat seful statului.

In discutia de marti cu PDL, in cadrul consultarilor pentrunominalizarea viitorului premier, Basescu s-a referit laformatiunea democrat-liberala ca fiind "partidul cu cel mai marenumar de parlamentari".

Liderii PD-L au transmis, ieri, la Cotroceni, propunerea privindun nou premier, aceasta fiind insa tinuta secret. Surse dininteriorul partidului citate de Gandul indica faptul ca premierul propus de PDL ar putea fiMonica Macovei, aceasta nefiind insa agreata de multidemocrat-liberali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO