ZF 24

Update: Guvernul britanic, presat sa mareasca garantia depozitelor bancare

no title
01.10.2008, 13:00 16

Gordon Brown, primul ministru al Marii Britanii, se confrunta cu presiuni din partea mass-media si politicienilor pentru a mari valoarea garantiei depozitelor facute la banci, dupa ce Irlanda a promis sa garanteze toate tipurile de depozite facute la cele mai importante sase banci in incercarea disperata de a restaura increderea investitori in sistemul bancar, informeaza Financial Times.

Interventia de urgenta a guvernului irlandez a fost convenita de ministrii de resort impreuna cu executivii bancilor in cadrul unei intalniri avute luni noapte, ca urmare a nelinistilor provocate de banca Anglo-Irish, ale carei actiuni au cazut drastic in acea zi.

Celor care economisesc la banci li se vor asigura maxim 50.000 lire sterline (63.000 euro) din depozitele facute, in cazul colapsului bancii, conform noilor planuri ale guvernului britanic, informeaza The Telegraph.

Conform reglementarilor actuale, depozitarilor la banci comerciale li se garanteaza doar pana la 35.000 lire sterline (44.000 euro) din suma depozitata.

Cu toate acestea, guvernul britanic este supus presiunilor pentru a garanta depozitele in intregul lor in cazul unui faliment al vreunei banci britanice.

Bancile comerciale considera ca o garantie care sa nu aiba limite ar putea fi necesara pentru a convinge britanicii sa nu isi retraga banii din conturi in asemenea momente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO