ZF 24

Update: Increderea in economia americana cade. Bursele asiatice, la minimele ultimilor trei ani. Dow, la minim istoric

Update: Increderea in economia americana cade. Bursele asiatice, la minimele ultimilor trei ani. Dow, la minim istoric
30.09.2008, 09:22 19

Bursele asiatice au inregistrat astazi scaderi, dupa ce ieri Congresul american a respins planul de salvare a bancilor elaborat de seful Trezoreriei americane Henry Paulson, informeaza Bloomberg.

"Este o criza masiva de incredere", a declarat Khiem Do, manager de active in valoare de 9 miliarde dolari, in cadrul Baring Asset Management.

Indicele MSCI Asia Pacific a cazut cu 2,7% la Tokio, adaugand la scaderile de 4,9% inregistrate in saptamana anterioara, in timp ce indicele japonez Nikkei 225 a coborat cu 2,6% la 11.434,35 puncte, intreptandu-se spre minimele ultimilor trei ani. Indicele taiwanez Taiex a scazut cu 4,1%, cea mai mare scadere din regiune.

Ieri, indicele american Dow Jones Industrial a coborat cu 777 puncte sau 7%, cea mai mare cadere inregistrata intr-o singura zi, in intreaga istorie a indicelui, depasind scaderea inregistrata la 17 septembrie 2001, cand a coborat cu 684 puncte.

Toate componentele Dow au inregistrat scaderi drastice, printre eroinele negative aflandu-se banci precum Bank of America, cu o scadere de 17,6% si American Express cu un minus de 17,59%.

Indicele Nasdaq Composite, a cazut cu 9,1%, pierderile din sectorul tehnologic fiind conduse de Apple, care a pierdut 17,9%, dupa ce doi brokeri au redus ratingul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels