ZF 24

Virusul gripei porcine este o varianta a gripei spaniole din 1918 care a facut 50 mil. de victime

28.04.2009, 15:45 100

Virusul care a provocat epidemia de gripa porcina din Mexic este o noua versiune a virusului H1N1, care a dus la pandemia de gripa spaniola din 1918, scrie BBC News.Avand aceeasi origine cu cea a virusului gripal uman, ultima versiune a H1N1 contine material genetic care poate fi gasit in mod normal in tulpinile gripale care afecteaza pasarile, porcinele si oamenii. Virusurile gripale au capacitatea de a-si modifica semnificativ structura genetica, evoluand de la un sezon la altul.

Pandemia de gripa spaniola din 1918 a fost una dintre cele mai devastatoare din perioada moderna. Cauzata de o forma extrem de diferita a virusului H1N1, se estimeaza ca boala a dus la infectarea a aproape 40% din populatia lumii, fiind soldata cu peste 50 de milioane de decese, in special in randul tinerilor. Epidemia actuala de gripa porcina este monitorizata atent deoarece boala este transmisibila direct.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24