ZF 24

Vodafone si Deutsche Telekom colaboreaza pe infrastructura internet in Germania

24.12.2008, 00:00 47

Operatorii de telefonie mobila Vodafone si Deutsche Telekom vor colabora pentru extinderea serviciilor de acces in banda larga la internet prin VDSL in Germania, scrie presa internationala.

In prezent 50 de orase din Germania au acces la VDSL, o versiune mai rapida a standardului ADSL, cu viteze de zeci de megabiti pe secunda - latime de banda suficienta pentru a permite streamingul in timp real al clipurilor video high definition.

Deutsche Telekom si Vodafone vor instala de anul viitor infrastructura necesara pentru acoperirea a 50.000 de locuinte.

„Suntem in discutii si cu alti competitiori pentru a largi parteneriatul”, a declarat un purtator de cuvant al Deutsche Telekom, cel mai mare operator de telefonie din Europa. Operatorul si-a indemnat rivalii sa contribuie la dezvoltarea retelei VDSL, avertizand ca Germania isi va pierde din avantajul competitiv daca nu investeste in dezvoltarea serviciilor broadband.

Atat Deutsche Telekom, cat si alti operatori specializati pe telefonia fixa, se orienteaza spre o oferta variata de servicii de internet pentru a compensa scaderea bazei de clienti de telefonie fixa.

Deutsche Telekom intentioneaza sa ajunga anul acesta la 500.000 de clienti pe segmentul serviciilor de televiziune prin internet (IPTV).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO