ZF Live. Alin Burcea, preşedintele ANAT: De la 1 ianuarie o să avem un sistem prin care turiştii vor fi despăgubiţi dacă o agenţie intră în faliment. „Problema cea mai mare în industria agenţiilor de turism o reprezintă asigurarea anticipată a banilor, iar statul trebuie să regleze această piaţă.“

18 oct 2017 Autor: Cristina Bellu

Crearea unui fond de garantare prin care turiştii vor putea să fie despăgubiţi în cazul în care o agenţie intră în insolvenţă sau în faliment ar trebui să intre în vigoare până la 1 ianuarie 2018, potrivit lui Alin Burcea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

„În acest moment există o ordonanţă care schimbă un pic principiile garantării, dar nu sunt date normele. Ordonanţa pre­ve­de ca toate sumele să fie asigurate, dar este valabilă începând cu 2018. Concret, acum nimeni nu este asigurat mai mult de 50.000 de dolari, un plafon care a rămas mult prea mic“, explică Alin Burcea.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.10.2017

 
Cuvinte cheie:
Video ZF Live
, Alin Burcea
, ANAT
, turism
, agentii de turism
, faliment
, reglementare
, turisti
zf.ro
Abonează-te la Închide