ZF Live

ZF Live. Bogdan Putinică, Enea Software: Statul are o politică de tip „Robin Hood“, nu una de producţie

01.02.2017, 00:07 2007

IT-ul este ca o maşină de Formula 1 pentru economia locală, în condiţiile în care a ajuns să genereze 6,4% din PIB, dar statul, în loc să susţină dez­vol­tarea acestui sector în  continuare, are o politică de tip Robin Hood, a spus la ZF Live Bogdan Putinică, vice­preşedinte senior Enea Software.

În opinia lui, schimbările legis­lative anunţate, legate de ri­di­carea pla­fonului contribuţiilor la CAS şi CASS, precum şi noile prevederi la scutirea de la plata impozitului pe venit pentru programatori, au un impact direct asupra acestei industrii.

„Aceste schimbări de taxe, dacă ar fi făcute cu cap, nu ar fi o pro­blemă, dar nu sunt. Ele repre­zintă o formă de Ro­bin Hood social, pe mo­delul luat de la bo­gaţi şi dat la săraci.“ Această po­litică este însă fun­damental greşită, având în vedere că oa­menii din IT cu salarii foarte mari, pes­te me­die, sunt plătiţi aşa pentru că merită, nimeni nu plă­teşte aiurea în mediul privat, concureţial, global“, spune el.

De fapt, modificările anunţate au ca scop obţinerea unor venituri la buget, de care statul are nevoie datorită politicilor sociale promovate, dar ele influenţează negativ o industrie fanion din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro