ZF Live

ZF Live, Ciprian Bârsan, senior broker Tradeville: Bursa de la Bucureşti este promiţătoare. Am avut investitori care au anulat ordinele de vânzare

Autor: Corina Zamfir

06.03.2017, 00:06 482
Principalii factori care au dus la creşteri ale Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au fost câş­­tigarea alegerilor din SUA de către Donald Trump, rezultatele financiare rapor­tate pen­tru anul 2016 de companiile din România, dar şi sectorul energetic, ceea ce a făcut ca unii dintre investitori să anuleze ordine de vânzare, spune Ciprian Bârsan, senior broker la Tra­deville, prezent la emi­siunea de business ZF Live.
 
„Am avut clienţi care au vrut să vândă can­tităţi însemnate din portofoliu şi în mo­mentul în care au văzut rezultatele financiare au sunat din nou şi au anulat ordinele de vân­zare. Practic, în momentul de faţă îşi consoli­dează portofoliul, existând în continuare or­dine de cumpărare“, adaugă Ciprian Bârsan.
 
Nici sectorul ener­getic nu este mai pre­jos, fiind un sector care s-a apreciat pentru că au crescut preţurile la energie elec­trică deter­mi­nate de iarna prelungită şi de temperaturile scăzute, spune brokerul. Nuc­lear­electrica a avut o creştere surprinzătoare a acţiunilor, iar în prezent afişează o creştere de 32% de la înce­putul anului, cel mai mare avans din rân­dul companiilor din BET.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO