ZF Live

ZF Live. Raluca Andrenacci, coach: În antreprenoriatul românesc avem acel dinamism care în Europa lipseşte. Am fost formaţi într-o piaţă activă, dinamică, iar acum trebuie să ştim ce să facem pentru a nu ne pierde echilibrul. Minusurile antreprenorului român sunt lipsa de răbdare şi seriozitatea

Raluca Andrenacci, coach

Raluca Andrenacci, coach

Autor: Alexandra Matei

07.12.2023, 00:05 60

♦ „Lucrez cu afaceri de familie cu capital românesc, iar acolo este o mare incertitudine legată de predarea afacerii mai departe către succesori“.

Raluca Andrenacci, mentor pentru antreprenori români şi, la rândul ei, antreprenoare cu afaceri în imo­biliare şi HoReCa, este de părere că în antreprenoriatul românesc există un dinamism aparte, care lipseşte din alte pieţe europene şi care este o calitate importantă a oa­me­nilor de business din România.

Cel mai important, consideră ea, este ca antre­prenorul român de astăzi, care s-a format şi a cres­cut într-o piaţă activă şi dina­mică, să reuşească să pună în va­loare acest dinamism şi să nu îşi piardă echilibrul.

„Avem acel dinamism care în Europa lipseşte sau s-a pierdut în timp din pricina taxelor mari şi a regulilor foarte stricte. Noi am fost formaţi într-o piaţă activă, di­namică, iar acum trebuie să ştim ce să facem pentru a nu ne pierde echilibrul. Avem acţiune în antrepreno­ria­tul românesc, nu lăsăm pe mâine ce putem să facem azi şi suntem foarte competitivi. Ţin foarte mult ca generaţia care vine din urmă să fie foarte educată“, a spus Raluca Andrenacci la emisiunea online de business ZF Live. Ea a intrat în antreprenoriat la începutul anilor 2000, după care a plecat în Italia, în 2016, unde a locuit timp de patru ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO