ZF News

(P) Air Liquide, prezent de peste 10 ani pe piaţa românească, aduce tehnologii inovatoare în Transilvania

Air Liquide

Air Liquide

Autor: Publicitate

12.08.2015, 00:00 1245

Air Liquide, liderul mondial în gaze, tehnologii şi servicii pentru industrie şi sănătate, a intrat pe piaţa din România în anul 1999 şi a investit fara intrerupere în toată această perioadă, contribuind astfel la dezvoltarea industriei româneşti.

Pe 16 iulie 2015, Air Liquide România inaugureaza un centru de îmbuteliere a gazelor, în Cluj-Napoca. Acest centru are o caracteristică inovatoare pentru industria de gaz românească: în afară de rampele de umplere a gazelor la 200 bar, se adauga noile rampe de umplere la 300 bar. Astfel, Air Liquide devine singurul producător de gaze industriale care introduce această tehnică de umplere în Romania, în beneficiul clienţilor. Noul centru de îmbuteliere din Cluj-Napoca consolidează poziţia Air Liquide în România şi îi întăreşte capacităţile industriale, aducând mai aproape de clienţii săi din nordul şi vestul României produse şi soluţii cu valoare adăugată.

Didier Beauvois, Manager General Air Liquide România, a declarat: ”În 2013, s-a luat hotărârea ca această nouă investiţie să susţină piaţa de gaze din Transilvania şi să contribuie la ambiţia de creştere a Air Liquide în regiune. Proiectul a fost gestionat de către echipele de ingineri ale Air Liquide, împreună cu subcontractorii selectaţi. Fabrica a fost realizata la timp şi fără incidente. Acest proiect ilustrează angajamentul pentru sprijinirea pieţei locale şi încrederea noastră în dezvoltarea pieţei industriale din această regiune. Considerăm că regiunea Transilvaniei îşi va dezvolta activităţile industriale într-un ritm rapid şi dorim să îi susţinem creşterea prin aducerea pe piaţă a acestor soluţii inovatoare pentru gaze. Noul nostru centru de umplere din Cluj-Napoca, împreună cu echipele comerciale şi logistice, prezente în Transilvania, vor contribui la această dezvoltare.

Compania Air Liquide România este recunoscută drept un producător şi furnizor de gaze pentru clienţii provenind din sectoare industriale diverse: confectii metalice, industria de automobile, construcţia de nave, sticlă, alimente şi băuturi, laboratoare şi cercetare. Are 70 de angajaţi şi deţine o reţea extinsă de distribuitori în întreagă ţară. Air Liquide România este certificata ISO 9001, 14001, 18001 şi 22001. În prezent, operează o unitate de separare a aerului, producând gaze lichefiate în Călăraşi, o unitate de producţie a acetilenei în Brăila, un centru de îmbuteliere a gazelor sub presiune în Buzău şi un nou centru de îmbuteliere în Cluj-Napoca.

Noul centru de îmbuteliere produce o gamă largă de gaze pure şi amestecuri pentru sudare cu arc şi laser pentru tăierea metalelor, gaze şi amestecuri pentru procesarea şi ambalarea alimentelor şi a băuturilor, cât şi amestecuri specializate pentru laboratoare şi cercetare. Buteliile de gaze sunt echipate cu robineti şi regulatoare inovatoare, dezvoltate şi concepute de către Air Liquide, pentru o manipulare sigură şi eficientă.

Air Liquide este prezent  in 80 de ţări, având  50.000 de angajaţi, serveşte  2 milioane de clienţi si pacienţi. Oxigenul, azotul şi hidrogenul au stat la baza companiei încă de la începuturi,  în 1902. Ambiţia companiei este de fi lider în industria pe care o reprezintă, livrând durabil şi  acţionând responsabil.

Prin activitatile sale, Air Liquide creează valoare pe termen lung. La baza dezvoltării companiei stau angajamentul şi inventivitatea constantă a angajaţilor săi. Air Liquide anticipează provocările pieţei, investeşte atât local, cât şi global, şi furnizează soluţii de înaltă calitate clienţilor şi pacienţilor săi, cât şi comunităţii ştiinţifice. Compania se axează pe competitivitatea operaţionala, pe investiţii orientate spre pieţele în dezvoltare şi pe inovare, pentru o creştere profitabilă pe termen lung. Cifra de afaceri ale grupului Air Liquide au fost de 15,4 miliarde de Euro în 2014, iar soluţiile oferite, create special pentru a proteja viaţa şi mediul, au reprezentat aproximativ 40 % din vânzări.

Air Liquide este înscrisă la Bursa Euronext Paris (compartimentul A), fiind, totodată, şi un membru al „CAC 40” şi  ‘’Dow Jones Euro Stoxx 50‘’.

Strategia Air Liquide este aceea de a oferi o creştere profitabilă pe termen lung. Pentru a realiza acest lucru, compania se axează pe competitivitatea operaţionala, pe investiţii orientate către pieţele în dezvoltare şi pe inovare pentru crearea de noi piete si oportunitati.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO