ZF News

(P) Primul showroom pentru bucătăriile premium Veneta Cucine - deschis în Băneasa

(P) Primul showroom pentru bucătăriile premium Veneta...

Autor: Publicitate

25.08.2015, 00:00 2653

Primul magazin destinat exclusiv comercializării seturilor de bucătărie premium Veneta Cucine, deschis în zona Băneasa, este operat de importatorul de mobilă italiană Rovere Mobili.

„Am ales această zonă pentru amplasarea primului nostru showroom Veneta Cucine având în vedere proximitatea cu ariile rezidenţiale unde există un număr mare de potenţiali clienţi din publicul nostru ţintă. Clienţii Rovere Mobili şi implicit ai Veneta Cucine sunt cunoscători ai produselor noastre şi apreciază calitatea foarte bună a acestora. Decizia de cumpărare a mobilierului este luată de clienţii noştri având în vedere în principal elemente precum funcţionalitatea, calitatea şi designul”, a declarat Dragoş Grigore, Director national vânzări, Rovere Mobili.

Suprafaţa showroom-ului din Băneasa este de 400 metri pătraţi. Din echipa noului showroom fac parte designeri formaţi în Italia. Aceştia individualizează pentru fiecare client configuraţia mobilierului de bucătărie conform aşteptărilor acestuia, prezentându-i variantele tridimensionale ale viitoarelor amenajări interioare.

„Pentru clienţii noştri, activităţi precum efectuarea măsurătorilor, proiectarea, consilierea, transportul şi montajul sunt oferite gratuit. De asemenea, cumpărătorii beneficiază de revizii gratuite semestriale în primii ani după achiziţionarea seturilor de mobilier de bucătărie. Garanţia pentru vicii ascunse este de cinci ani. În prezent, clienţii actuali pun un accent deosebit pe un raport optim între preţ şi calitatea produselor”, a mai afirmat Dragoş Grigore.

Preţul bucătăriilor Veneta Cucine depinde de materialul folosit pentru realizarea lor. Pentru anumite configuraţii, preţul acestor seturi poate ajunge să concureze cu cel al producătorilor locali. În momentul de faţă, bugetele investite în mobilarea casei sunt, în funcţie de imobilul care trebuie amenajat, undeva la 10-20% din valoarea locuinţei, au estimat oficialii Rovere Mobile.

Managementul companiei crede că piaţa românească are un potenţial bun de creştere pentru mobila de calitate. În acest context, reprezentanţii firmei estimează că magazinul Veneta Cucine din Băneasa va atinge o cifră de afaceri de un milion de euro chiar din primul an de funcţionare. De altfel, Rovere Mobili îşi propune consolidarea prezenţei în piaţă prin deschiderea în următorii ani a altor câteva magazine în marile oraşe. Acestea vor funcţiona atât sub brandul propriu, cât şi ca showroom-uri destinate exclusiv produselor Veneta Cucine.

Rovere Mobili este unul dintre liderii de pe piaţa românească a amenajărilor interioare. Intrată pe piaţa locală în decembrie 2002, compania s-a poziţionat în scurt timp ca lider în domeniul furnizării de mobilier de lux produs în Italia. Această performanţă a fost atinsă datorită experienţei managementului companiei, de peste 20 ani, în domeniul importului de mobilier din Italia.

Compania a dezvoltat rapid o infrastructură modernă, care cuprinde departamente de proiectare, logistică, marketing, contabilitate, livrări şi montaj, administrativ. Toate sunt subordonate aceluiaşi scop: oferirea unor servicii profesioniste, de elită.

Rovere Mobili s-a poziţionat ca fiind o marcă destinată celor interesaţi de modă, design, artă şi stil, mobilierul distribuit fiind rezultatul unei  combinaţii fericite între calitate şi prestigiu. În mobila distribuită de Rovere Mobili se regăsesc creaţiile unor designeri celebri precum Mackintosh, Frank Lloyd Wright, Le Courbusier, M. Breuer, Philippe Stark, C. Bugatti sau Pininfarina.

Veneta Cucine este cel mai mare producător de seturi de mobilier de bucătărie din Italia. Grupul livrează anual pentru 60.000 de seturi de mobilier în magazinele deschise în 50 de ţări pe cinci continente. Angajaţii companiei proiectează şi produc o mare gamă de bucătării. Proiectarea acestora se realizează cu ajutorul a 10 sisteme individualizate, 40 de modele bazate pe şapte cadre diferite, generând peste 300 de opţiuni personalizate pentru culorile şi materialele folosite.

Produsele sunt realizate în cele două capacităţi industriale deţinute de companie, la Biancade (în provincia italiană Treviso) şi Codissago - Longarone (amplasamentul fabricii de procesare a lemnului). Grupul, înfiinţat în 1967, are în prezent peste 500 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO