ZF Transilvania

O.ME.P.S.: Mai putine proiecte de infrastructura inseamna vanzari mai mici

09.04.2009, 16:59 63

Compania O.ME.P.S. Romania, reprezentanta locala a producatorului italian de cisterne si silozuri pentru uz industrial, estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de aproximativ 2,8 mil. euro, ceea ce reprezinta o scadere a indicatorilor financiari cu peste 50% fata de anul trecut. Compania a realizat in 2008 o cifra de afaceri de 5,7 mil. euro.

„Daca anul trecut piata a mers foarte bine si am inregistrat cresteri spectaculoase ale vanzarilor, peste estimarile noastre initiale, in ceea ce priveste activitatea companiei noastre din acest an vom depinde in mare masura de fondurile alocate de Guvern proiectelor de infrastructura. Estimez ca, din cauza crizei financiare, piata in domeniul nostru de activitate va ajunge in acest an la jumatatea valorii inregistrate in 2008’’, a declarat pentru ZF Transilvania Liviu Birleanu, director general O.ME.P.S Romania.
In 2007, compania a realizat o cifra de afaceri de 6,2 milioane de euro, cu aproximativ 50% mai mult decat estimarile facute pentru acel an. Anul trecut, conducerea firmei clujene prognoza vanzari de 5 mil. euro, realizand insa pana la finele lui 2008 o cifra de afaceri de 5,7 mil. euro.
Potrivit reprezentantilor O.ME.P.S. Romania, incepand din a doua parte a anului 2008, proiectele de infrastructura au fost intarziate, aspect care a influentat evolutia pietei pe segmentul vanzarilor de cisterne de ciment. Oficialii O.ME.P.S. spun ca o posibila sursa de dezvoltare a pietei pe partea de silozuri ar putea fi dezvoltarea domeniului agricol.
Proiectele pentru 2008 ale distribuitorului de utilaje pentru materiale de constructii prevedeau dezvoltarea unui nou segment de activitate, furnizarea de piese de schimb pentru toate tipurile de cisterne care ruleaza pe piata romaneasca.
„Este un domeniu pe care l-am abordat inca din 2007, deoarece este o piata in crestere. O mare parte din flota romaneasca de transport este second-hand, iar dupa noile reglementari de mediu, majoritatea acestor cisterne trebuie imbunatatite", spune directorul general al O.ME.P.S Romania.
Compania a inceput sa vanda pe piata din Romania in anul 2005, iar in 2006 a inregistrat o crestere de 200% a cifrei de afaceri. In 2007, O.ME.P.S. a achizitionat un teren de 4.000 de metri patrati la iesirea din Cluj-Napoca, unde intentiona sa construiasca o hala de aproximativ 1.500 de metri patrati si sa realizeze aici partea de montare si vopsire a silozurilor.
O.ME.P.S. comercializeaza silozuri fixe, silozuri basculabile, remorci, semiremorci, silozuri, compresoare, piese de schimb si semiremorci uzate. Anul trecut, compania a comercializat 104 astfel de produse si a realizat o cota de piata de 32% pe segmentul cisternelor de ciment si de 52% pe segmentul silozurilor de uz industrial.
„Estimez ca recesiunea economica va dura pana la finele anului in curs, iar din anul 2010 se va putea observa un reviriment in piata. Nu am facut disponibilizari si nici nu vom face, chiar daca resimtim in mare masura efectele crizei financiare. Credem ca valoarea unei companii se bazeaza pe oameni, si nu pe cladiri sau utilaje. Chiar daca sediul nostru central este la Cluj, si nu in Bucuresti, consideram ca vom putea face fata provocarilor pietei’’, a spus Liviu Birleanu.
Compania italiana a deschis reprezentanta romaneasca in 2004. O.ME.P.S Italia inregistreaza o cifra de afaceri anuala de peste 30 de milioane de euro, iar in 2006 si-a dublat capacitatile de productie. Unicul proprietar al firmei italiene este Vicenzo Monzio, iar in reprezentanta din Romania Monzio detine 70%.
O.ME.P.S. a mai investit in Romania aproximativ 500.000 de euro in constructia in Bucuresti a unui service pentru cisternele de pulberi. Partea italiana ofera acest gen de servicii de cativa ani, asigurand reparatii pentru aproximativ 3.000 de cisterne in toata Italia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO