Ziarul de Duminică

CARTEA DE STIINTA / Barbarii suntem noi

CARTEA DE STIINTA / Barbarii suntem noi
19.08.2009, 14:49 50
Richard Dawkins
Ceasornicarul orb
Editura Humanitas
 
Autorul, unul dintre cei mai cunoscuti biologi ai vremurilor noastre, incearca sa explice in detaliu pentru publicul larg ceea ce pare la prima vedere imposibil de explicat pe cale naturala: aparitia primelor forme de viata pe Pamant, dezvoltarea organelor complexe cum sunt ochii sau aripile, precum si numeroasele aspecte stranii ale lumii vii. Cartea a primit Premiul Societatii Regale de Literatura din Marea Britanie si Premiul Literar al ziarului „Los Angeles Times". Traducere din engleza de Simona Mudava.
 
Delia Cristina Balaban, Ioana Iancu, Radu Meza (coordonatori)
Pr, publicitate si new-media
Editura Tritonic
 
Volumul este produsul efortului colectiv al unui grup de teoreticieni si practicieni din domeniul comunicarii si trateaza teme precum: PR-ul online, publicitatea prin intermediul jocurilor pe calculator, marketingul viral, tendinte in publicitatea online etc. Au colaborat: Madalina Vatamasescu (Impactul new media in redefinirea alteritatii prin prisma similaritatii), Laura Petrehus (Relatiile publice internationale si noile media in contextul globalizarii), Andrei Petrescu (Blogul, instrument de relatii publice si marketing online), Mihaela Frunza (Blogurile intre jurnalism civic si relatii publice. O perspectiva etica), Ioana Iancu (Instrumentul ca instrument politic), Ioana Lepdatu (Presa online si publicitatea), Radu Meza (Cultura sistemelor new media. YouTube ca platforma de marketing in cultura remedierii si a remixului), Delia Cristina Balaban, Ludwig Hilmer, Marketing viral), Mirela Abrudan (In Game Advertising), George Prundaru (Publicitatea in metaversuri).
 
Alessandro Baricco
Barbarii
Eseu despre mutatie
Editura Humanitas
 

O carte de treizeci de eseuri in care scriitorul italian se opreste asupra unor fenomene ale lumii contemporane, incercand sa inteleaga in ce directie ne poarta: vinul, fotbalul, cartea, imperiul Google. „Barbarii" de care ne temen nu vin din afara, ci sunt samanta unei noi civilizatii sadite in noi insine, e de parre Baricco. Traducere din italiana de Dragos Cojocaru. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO