Ziarul de Duminică

CARTEA PENTRU ORICINE/ Enigme, ghicitori si iluzii

CARTEA PENTRU ORICINE/  Enigme, ghicitori si iluzii
15.12.2009, 14:11 586
Ivan Moscovich
Marea carte a jocurilor mintii
Probleme creative de logica, geometrie si modelematematice
Editura Litera International
Introducere de Ian Stewart. Ilustratii de Tim Robinson.Traducere din limba engleza - Graal Soft-Integrated TranslationServices.
O carte minunata dedicata oricarui om dornic, indiferent devarsta, sa-si testeze si intareasca mintea cu jiocuri matematicedin ce in ce mai complicate. "Din experienta mea, spune autorul, osimpla prezentare a unei idei matematice in general nu reuseste saproduca o impresie durabila. Pe de alta parte, jocurile interactivesi problemele distractive pot face inteligibile si cele maisofisticate concepte. Jocurile mintii sunt proiectate pentru apermite accesul la multe idei, in diferite contexte si la diferiteniveluri." In felul acesta, cartea de fata devine o provocare si osursa de inspiratie. Cuprinde: probleme de matematica, enigmelogice, ghicitori si iluzii optice, probleme originale si adaptaridupa clasici.
Autorul, Ivan Moscovich, este un creator de problemematematice si artist. Cartile sale au fost publicate la edituri deprestigiu din Statele Unite si Europa si au ajuns mereubestselleruri. Este considerat unul dintre cei mai inovatoricreatori din industria de jocuri si in grafica pe calculator.

"Sunt indragostit de jocuri. In ultimii patruzeci de ani amcolectionat, dezvoltat si inventat mii si mii de probleme, jucarii,enigme, jocuri, expuneri interactive, carti sau ce vor mai fi fostele. Unul dintre motivele pentru care sunt asa de pasionat dejocuri este acela ca sunt convins ca ele ne pot schimba modul degandire. Ele ne pot face mai inventivi, mai creativi, maiartistici. Ele ne pot permite sa vedem lumea cu alti ochi. Ele nedeschid orizontul catre noi universuri. Ele ne reamintesc sa nedistram. De aceea am scris aceasta carte."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO