Ziarul de Duminică

COLECTII/ Cronicile lumii pamantene, complete si in romaneste

COLECTII/ Cronicile lumii pamantene, complete si in romaneste
11.11.2009, 15:13 120
In numarul din 8 mai al Ziarului de Duminica scriam la aceastarubrica despre Licia Troisi si "Cronicile lumii pamantene",anuntand ca au aparut in traducere, la Editura RAO, doua volume dintrilogie, cel de-al treilea urmand sa iasa pe piata in luniletoamnei. Iata ca lucrurile s-au intamplat intocmai.
Mai spuneam ca, de cand cu succesul formidabil al cartilor luiTolkien, augmentat de succesul la fel de mare al filmului, campeste tot in lume au inceput sa apara carti mai mult sau mai putinasemanatoare. Nu e vorba despre pastise, ci de inventarea unor lumila fel de ciudate, in care se petrec ispravi uimitoare si carereusesc sa-i atraga spre lectura nu numai pe copii si peadolescenti. E genul numit fantasy, care ofera oricarui cititor oevadare din cotidian. Iar editurile noastre se grabesc sa traducaaceste carti. Prin urmare suntem in rand cu lumea.
Licia Troisi este o foarte tanara scriitoare (s-a nascut in1980), a obtinut diploma in astrofizica, iar astazi este doctorandain astronomie. Pe cand era studenta, la 21 de ani, s-a apucat sascrie aceasta trilogie. Dupa un an si jumatate a trimis carteaEditurii Mondadori, care a acceptat-o cu entuziasm.
Ar trebui sa stiti inainte de toate ca lumea ciudata creata deTroisi, numita Lumea Pamanteana, este alcatuita din opt pamanturi.Fiecare dintre cele opt Pamanturi ale Lumii Pamantene ascundeintr-un sanctuar tainic una dintre pietrele dedicate Spiritelornaturii: Apa, Lumina, Marea, Timpul, Focul, Pamantul, Intunericulsi Aerul. Fiecare pamant e locuit, fireste, de oameniciudati.
Cele trei volume au in prim plan o eroina, pe jumatate elf, penume Nihal, cu ochi mari violet, urechi ascutite, plete albastre. Afost crescuta de un faurar de arme si traieste intr-unul dintreorasele-turn din Pamantul Vantului, jucandu-se de-a razboiul cuprieteni de varsta ei. Cinci dintre cele opt pamanturi au fostcucerite de un Tiran, care vrea sa puna mana si pe PamantuluiVantului, pe care locuieste Nihal. Careia nu-i ramane altceva defacut decat sa devina un razboinic adevarat si sa-i apere penevinovati chiar cu riscul de a cadea in mainile Tiranului.
In volumul al doilea al trilogiei, Nihal se confrunta cumisterul Lacrimei, o piatra dotata cu puteri magice enorme, invreme ce vrajitorul Sennar, prietenul ei, a plecat in cautareaLumii Scufundate, un continent ale carui urme s-au pierdut innegura timpurilor. Fireste, nu lipsesc piratii si monstriimarini.
In volumul al treilea, de curand aparut, eroina pleaca incautarea celor opt pietre care, impreuna, pot alcatui un talismanale carui puteri vor putea opri razboiul. Daca Nihal va reusi sagaseasca toate sanctuarele si sa stranga laolalta pietreletalismanului, va putea chema la adunare Spiritele si va putea anulaorice forma de magie, inclusiv infioratoarele arme aleTiranului.
Reamintim titlul fiecarui volum: I - "Nihal de pe PamantulVantului"; II - "Misiunea lui Sennar"; III - "Talismanulputerii".

Traducere din limba italiana de Marina Loghin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO