Ziarul de Duminică

COLECTII/ Lifestyle cu Dan-Silviu Boerescu

COLECTII/  Lifestyle cu Dan-Silviu Boerescu
12.08.2010, 23:37 52

În 2008, Dan-Silviu Boerescu a lansat colecţia Lifestyle, încadrul Grupului editorial Trei, o dată cu primul "Ghid alvinurilor" autohton, ediţie care s-a reînnoit anual. De atunci aumai apărut nenumărate alte titluri

Jeni Romanciuc, Dan-Silviu Boerescu - "Grădina Imperiului; 165de reţete din Basarabia tuturor aromelor"; Dan-Silviu Boerescu, -"Istoria erotică a micului dejun"; Dan-Silviu Boerescu - "Carteavinurilor dulci"; Chris Knight, - "Grătarul perfect"; AinsleyHarriott - "Mâncăruri rapide cu grăsimi puţine. 80 de reţete de-ţilasă gura apă"; Dan-Silviu Boerescu, Cătălin Păduraru - "Ghidulvinurilor 2009"; Constantin Bacalbaşa - "Dictatura gastronomică.1501 de feluri de mâncări din 1935"; Dan-Silviu Boerescu, CătălinPăduraru, Florica Bud - "Mâncăruri de altădată". Unele dintreaceste titluri, cum ar fi cartea lui Constantin Bacalbaşa, s-auvândut foarte bine. Adică există un public cititor foarte interesatîn asemenea subiecte.

"Mai ales într-o vreme de criză, declara cu ceva timp în urmăDan-Silviu Boerescu, unul dintre lucrurile care se spun despre vinpare să se adeverească tulburător: licoarea din struguri a rămascam singura bucurie a cetăţeanului mioritic, afectat pe toateplanurile, de la creşterea cursului euro-leu la povara ratelorbancare sau de la asediul gripei misterioase la zvonurilecontradictorii legate de vaccinul antigripal." Ca atare, e bine săne informăm şi... să consumăm. Cea mai recentă apariţie dincolecţie este Dan-Silviu Boerescu, Cătălin Păduraru, Florica Bud -"Mâncăruri de altădată, vinuri şi vechi băuturi româneşti". Carteacuprinde 670 de reţete culinare, 79 de vinuri şi alte băuturitradiţionale. Tezaur gastronomic alcătuit de Dan-Silviu Boerescu.Selecţie de vinuri realizată împreună cu Cătălin Păduraru.Mâncăruri gustoase din Maramureş alese de Florica Bud. Reţete dincolecţia Maria şi Pamfil Bilţiu.
Arta culinară tradiţională include: alivenci, arpagic Istanbul,becaţine cu trufe, berbec cu sardele, Bibesco cu piure de castane,borş cu cuiul uşei, bujeniţă de iepure, buture împărătesc, carneameţită, cârnăciori de raci, chitonag de gutui, clapon umplut,coardă de lămâie, costiţe de porc în prapur, dulceaţă de pătlăgeleverzi, epigrame de miel, flori de salcâm coapte, haragniş-balmuş,lapte de migdale, lapte zburat, lostriţă gătită domneşte,muhalebiu, mustalevria, pârjoala negustorului, pelin de mai,pelincile Domnului / scutecele lui Hristos, perişoare în vin custafide, pesmeţi de sacâz, plăcintă de bojoci de miel, plătica luiOdobescu, prepeliţe în maţ, Principele Nicolae (cu migdale şifisticuri), puiul coanei mari / puiul ţaţei / puiul gazdei vrednice/ pui Sultănica / pui umplut cu raci, purcel alandala, rachiu cuindrişaim, salată de crizanteme, schembea, scordolea, sirop desămânţă de pepene galben, sufleu de mămăligă, sulişoare, supă cuştrudel de măruntaie, şalăul gastronomului rafinat, şerbet deiasomie / de flori de lămâie / de micşunele / de nufăr / de porumb,şniţel de nucă, şold de cerb, timbală de castane, trahana, uger depurcică, unt negru, vrăbii cu sos şi mămăliguţă, zalatină detoporaşi, zulufi - 679 de reţete de demult, plus 79 de vinuri şialte băuturi vechi, culese din cărţi de gastronomie rare şimanuscrise unicat.
Cu aceste volume apărute în colecţia Lifestyle, Dan-Silviu Boerescudovedeşte încă o dată că nu este doar scriitorul care conducerevista Playboy şi lansează fete frumoase, ci şi un scriitorrafinat, iubitor de tradiţii, de frumos, un gourmet care nu sedezminte. Cei cu care s-a ajutat în realizarea acestor ghiduri sunt- Cătălin Păduraru, un critic de vin, care a fondat Vinexpert şievinoteca.ro, este membru ADAR (Asociaţia Degustătorilor Autorizaţidin România) şi FIJEV (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şiScriitorilor de Vin); şi Florica Bud, preşedinte al FundaţieiCulturale Bona Fide, vicepreşedinte al Asociaţiei Scriitorilor BaiaMare.

Vrem să mai semnalăm un volum extrem de util apărut tot laLifestyle - "Ghidul esenţial al orcărei femei însărcinate". Autorii- Dr. John C. Anderson, dr. Tom Boogert, dr. Greg J. Kesby, dr.Andrew C. McLennan, ms Janette O'Connor, dr. Robert D. Robertson,dr. Fergus P. Scott. Ghidul este un jurnal personal şi, în acelaşitimp, un suvenir pentru orice femeie care îşi doreşte să cunoascămai multe descpre schimbările fizice şi emoţionale pe care leproduce sarcina şi trecerea la rolul de mamă. Cuprinde sfaturimedicale, sugestii şi indicii cu privire la stilul de viaţă, listecu ce trebuie făcut în momentele cheie.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO