Ziarul de Duminică

Dulapul indragostit

Dulapul indragostit
15.08.2008, 18:10 42

Asa se numeste cea mai noua colectie a Editurii ART, coordonata de Laura Albulescu. Ea - spune editura - "propune carti-cadou destinate unor prieteni bine dotati cu simtul umorului si al gratuitatii. Acestia vor fi de acord ca darul ideal este darul perfect inutil si vor savura cu delicii eruditia sclipitoare, inventivitatea si rafinamentul autorilor alesi de noi". Primele titluri par sa confirme crezul editurii.

Desmond Morris - Maimuta goala. Traducere din limba engleza de Valeriu Rendec. O carte care isi merita locul alaturi de Originea speciilor a lui Darwin si care il prezinta pe om ca pe o maimuta inaltata, dar care nu este altceva decat un animal aflat in pericolul de a uita de unde a plecat. Intuitii penetrante legate de istoria inceputurilor Omului, de viata lui sexuala, de obiceiurile lui si de legaturile sale uimitoare cu lumea animalelor. Peste zece milioane de exemplare vandute in toata lumea.

Serban Foarta - Micul Print. Cu wordesignurile autorului. Inca o fantezie a celebrului timisorean.

Hyppolite Taine - Viata si opiniile filosofice ale unei pisici. Traducere din franceza de Raluca Dinca. Prefata de Radu Paraschivescu. Textul face parte din editia a doua a lucrarii Voyage aux Pyrenees, este un text rar, adesea citat, dar de negasit. Textul lui Taine este completat de O seama de pisicovenii frantuzesti in transpunerea lui Serban Foarta, anume: un Sonet de Jules Lemaitre, Pisicile de Charles Baudelaire, Unei Pisici de Charles Cros, Epitaful pisicului de F.A.P. de Moncrif, Sonet pentru Menina de Joachim du Bellay.

Ecclesiastul. Cantarea Cantarilor. Prestihuri intocmite de Serban Foarta. Transpunerea in stihuri romanesti a celor doua texte biblice faimoase constituie o compilatie. Comentarea lor in cateva cuvinte este imposibila.

Pierre Enckell - Inca o zi infecta... sau 365 de motive de a nu te ridica din pat. O comoara de mizantropie si un puternic antidepresiv, texte culese din jurnalele intime ale scriitorilor si ale personalitatilor publice din secolul al XVIII-lea pana in zilele noastre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO