Ziarul de Duminică

FOILETON / Jurnalul unui barbat care uraste femeile (III). Viata de zi, viata de noapte

FOILETON / Jurnalul unui barbat care uraste femeile (III). Viata de zi, viata de noapte
21.12.2009, 15:50 102

Secretara Mihaela
Secretara Mihaela e cel mai tare personaj feminin pe care l-amcunoscut eu in viata asta. Sau cel mai feminin personaj feminin,daca vreti. Sau cel mai bovaric.
Secretara Mihaela vorbeste numai in diminutive si se invirte toataziua dupa coada "pestisoriceilor" din "acvariutul" ei.
Se zice ca a avut nenumarate deceptii cu fostul sef, pe care eu nul-am prins. Pe linga faptul ca o folosea ca obiect sexual si pecriteriile astea ar fi si angajat-o, asta zbiera la ea toataziua.
Pe deasupra, are un barbat betiv, asa ca vine adesea cu ochelari desoare la servici. Cica a tinut-o de citeva ori toata noaptea,goala, pe balcon. Ti se si face mila.
Nici ea nu e tocmai cuminte. Impresia ei e ca slujba de secretarasta in a-ti desface picioarele in fata cui ti-o cere.
- Si asa, draga, ti-ai terminat raportul cu Erdgazusul.
- Sigur. Nici n-a fost cine stie ce. Contabila lor lucreaza foartebine.
Cum Mihaela le stie pe toate in firma, e bine sa stie siasta.
Sefa ma primeste cu privirile infipte in raportul din fata ei. Areun birou mare, fotoliu de piele, ce-i pasa...
Ea isi citeste raportul ala si eu stau in picioare ca un neicanimeni in fata ei. Ce salariu o fi avind? 4.000 de euro? 5.000? La5.000 de euro, as citi si eu 12 ore pe zi rapoarte.
Intr-un tirziu, sefa isi ridica ochii spre mine.
Sefa, crocodilul, reptila.

- Ai terminat raportul Erdgazus?
- Da.
- Si de ce nu spui? Lasa-l aici.
Ce sa-i fi spus? "Fiu! Sefa! Trezeste-te!"
Ma intorc in hala.


Hala
Nu pot sa-i spun birou. E o incapere mare, patratoasa, in care neinghesuim sapte insi, sapte birouri, doua imprimante si untelevizor pe care nu l-am vazut aprins niciodata. Printr-o usaglisanta se trece in alta incapere patratoasa, in care sint altisapte insi, la alte sapte birouri.
Roboteii capitalismului, ce mai! Ne invirtim pe-aici ca niste focidresate.
Ca sa intelegeti exact cum sta treaba:

Sper ca va place. Aranjarea birourilor e opera mea, inainte eraupuse ca naiba. Le-am dat cu un pic de Feng Shui, nu?
Dupa cum va puteti da singuri seama, Victor si Dorin si-ar scoateochii daca ar putea, pe cind Albinosul Mickey si Anca traiescintr-o idila continua.
Pe Albinosul Mickey l-am plantat intentionat in bratele Ancai,pentru ca el e un fel de "masculul Alfa" al grupului nostru, iarAnca il mai potoleste.
Anca nu-i o tipa traznet, dar are o doza buna de umor si il tine inhirjoneli toata ziua. Timp in care Victor si Dorin se hiriie, darnimeni nu-i mai baga in seama.
Iar "doamna Tanta", zisa "analista", e cel mai al dracului specimende femeie pe care l-am vazut in viata mea. Bate spre 50, e carunta,reticenta la orice lucru nou, vrea sa fie sefa, dar nu stie sa facaasa cum trebuie nimic - vine de undeva din subsolurile politicii,daca asta va spune ceva - si se crede cea mai desteapta fiinta depe Pamint. In fiecare dimineata ii tine revista presei Marianei siii da lectii de morala si de interpretare a stirilor. Sintsingurele clipe cind Mariana plateste cu virf si indesat pentrutoate pacatele ei. As savura aceste zeci de minute, daca n-as stica "analista" isi poate descarca la un moment dat timpeniile siasupra mea. Ii spunem "doamna Tanta" tocmai pentru ca are un aerofuscat de frizerita de mahala care asteapta sa iasa lapensie.
Ca sa intelegeti si din ce haos mi-am scos colegii cind le-am bagat"Feng Shui"-ul in viata si la locul de munca, va descriu si"aranjamentul" biroului din dreapta. Aici stau PRul, managerii devinzari si agentii de publicitate.
Oamenii astia sint stresati si tresar de fiecare data cind aparecineva in spatele lor pe neasteptate. Dar nici nu isi mai dau seamade asta. E distractiv sa-i vezi cum imbatrinesc pe zi cetrece.
O sa va zic acuma numai de Pornache. I se zice asa de cind s-aasezat cineva in graba la calculatorul lui, pe cind era iesit la ocafea, i-a deschis Internet Explorerul si au inceput sa curgaporcarioarele. Reclame peste reclame la siteuri porno. Majoritateagay. Atunci a inteles lumea de ce si-a pus Mozzila si face atitareclama acestui browser. Pe I. Explorer nu stia cum sa scape deurme. Am hotarit toti sa nu-i spunem nimic si sa facem misto de elpe tacute. Asa ca toti barbatii care trec pe la biroul lui scotniste icnete de zici ca-s curve de pe Matasari. Pe el il cheamaTudor de felul lui - va imaginati ce a patit cind se purtau la tevereclamele cu Dorel, tantalaul echipei de santier - si e un tip la35 de ani, desi i-ai da 45. E inalt, uscativ si are o chelieproeminenta. In plus, are ceva de film horror in el. Poate de laochii aia holbati i se trage.
In fine, cum spuneam,... ma intorc la Feng Shui-ul meu si ma asezla birou lafait, cu miinile incrucisate, intr-o pozitie teatrala.Pe azi m-am scos, va sa zica.
Dar ce servim la noapte?
Nu zic ca nu rezist o noapte fara sex. Dar e mai bine cu, decitfara. Nu?
Cum n-am nici un chef sa-ma duc intr-un club sa agat, aplic MetodaB.
Ma aplec asupra monitorului, foarte preocupat, de parca mi-as fiamintit ca mi-a scapat ceva, si imi deschid contul de pe bestjobs.Contul de angajator, ce credeati?
Am doua anunturi postate - unul pentru curve de curve, altul pentrucurvulite.
Primul suna asa:
"DE LA 2.000 DE EURO PE LUNA!
Firma straina angajeaza actrite pentru firme erotice, distribuitein Franta. Virsta minima: 18 ani. Pentru casting trimiteti cvdetaliat si foto."
Aia cu Franta e pentru distractie. Sa vedeti numai cum gem tipelepe frantuzeste de mama focului. Le invat eu citeva cuvintefrumoase. "J'suis une pute. Encule-moi." Si tot asa.
Al doilea zice:
"Firma straina angajeaza operatoare web-chat erotic. Virstaminima 18 ani. Cistiguri substantiale. Reteaua nu poate fi accesatadin România. Pentru casting trimiteti cv detaliat sifoto."
Se inscriu citeva zeci, dar rar gasesti una care sa-ti dea un numarde fix si sa para cit de cit serioasa. Pe asta o iau eu laprobe.
Partea proasta cu astea e ca trebuie sa le-o tragi la altii si sale faci impresie de peste. Si sa le prostesti bine. Peste doua-treizile, obligatoriu le suni si le spui ca firma s-a retras de pepiata din România, din cauza crizei mondiale. Oricum, gistele asteacred orice si nu se supara ca le-ai pus-o pe degeaba. Totusi, nuscapi fara macar o sampanie. Viata are partile ei dificile.
Gasesc o curvulita. Irina Berlinga. Are numar de fix si a fostdansatoare erotica. N-arata rau. Din poza imi zimbeste o tinararoscata bine intretinuta. Cam planturoasa, totusi, pentru gustulmeu. Studenta la Universitatea Româno-Americana. O sun de pe mobilin vreme ce ma indrept spre bufet sa-mi iau un sendvis. Mai trebuiesa ramin la birou o jumatate de ora.
- Alo? Irina Berlinga?
- Buna, imi raspunde o voce hiriita si sexy.
E vampa rau.
- Ai fost selectata pentru un casting la "Let be sex".
- A, super, zice tipa. Deci nu e din alea care deja s-au ars. Nusint singurul care face "castinguri" pe piata.
- Ai timp in seara asta?
- Asa repede? intreaba tipa. Nu stiam ca ma luati asa... Mda, asavea timp.
Fac un calcul. Firma e in Amzei. Doamna Tanta (cealalta, va expliceu) la Universitate. La sase fix pot sa ma car de aici.
Trebuie sa dau intii o fuga pina la birou la Matei, inAviatorilor...
- Stii unde e B.? Restaurantul italian de pe Sincai.
- Nu, dar cred ca-l gasesc.
Ii explic gagicii:
- De la statia de metrou Tineretului mergi pe Sincai pina la primastrada de pe partea stinga. Intri putin pe strada asta si acolo eB.
- OK, zice tipa. Sa ma pregatesc in mod special?
- Da, ii raspund. Facem casting. O sa dureze citeva ore. Te duc lao vila inchiriata de firma sa vad ce poti.
- Bine, mustaceste ea. Ce ma pui sa fac?
- Prostii, bineinteles, rid si eu. La B. la ora opt, e bine?
- Hai la opt jumate. Sa pot si eu sa fac un dus ceva.
- Bine. Am numarul tau de mobil. Daca e ceva, te sun. Pa,pisi.
- Pa, pa.
Il sun pe Matei. Cu Matei am fost coleg de facultate. Acuma s-aajuns. E economistul unui Gigi din fotbal. Nu va spun care Gigi.Toti sint Gigi la Minutul 91. Ei, si Matei asta, pentru ca iisuporta toate mizeriile acelui Gigi, ridica o gramada de bani. Pelinga apartamentul din Tineretului pe care i l-au lasat parintii,la citeva sute de metri de mine, si-a tras omul si vila in Berceni.La vreo zece kilometri de centura, viitor cartier rezidential, cupaza, cu tot tacimul. A stiut ce vrea de la viata. Toata lumea seinghesuia in Nord si el s-a dus in Sud si a facut ce nici nuviseaza aia din Nord, cu bani de nimica.
Matei m-ar ajuta oricind. In studentie am facut multe nebuniiimpreuna. Chestii de neuitat, ca sa zic asa. Vorbim in timp ce iesde la bufet si in doua minute am vila la dispozitie.
Daca nu reuseam cu Matei aveam varianta doi, casa de vacata a luiCristi de la Colibasi. Asta era sigur libera, am vorbit cu el acumdoua zile.
Am suficienta vreme pina la opt jumate, asa ca pot sa-mi dau instamba devotamentul pentru firma. O sa stau pina la 18.30.

Va urma

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO