Ziarul de Duminică

LIT - pe scurt, literatura

LIT - pe scurt, literatura
22.06.2007, 14:36 19

Ciudat titlul noii colectii a editurii Tritonic: "LIT" de la literatura. Editura isi propune sa aduca in fata cititorilor romane contemporane care nu sunt nici SF, nici fantasy, nici politiste, de autori contemporani, romani si straini, debutanti sau in plina glorie, unii dintre ei castigatori ai unor premii celebre. Cam prea larg campul de alegere, in asa fel incat diferentierea de alte colectii, aparute cu ganduri similare, nu se va observa. Poate doar in masura in care vor fi carti aparute dupa anul 2000. Dar sa-i uram succes. LIT va iesi in 2007 in trei valuri: 4 volume au aparut luna trecuta, 4 vor fi pe piata in septembrie si 4 in noiembrie. Coordonatorul colectiei: Michael Haulica.

Iata primele patru volume:
Mathilde Monaque - Dusa cu capu'. Mathilde Monaque s-a nascut in 1990. Ceea ce a fost mai important in viata ei de pana acum este scris in aceasta carte. La 14 ani, Mathilde uita de ea si incearca sa devina ceea ce crede ca vor ceilalti sa vada. De la obsesia de a iubi si de a fi iubita, Mathilde ajunge sa fie o persoana anorexica, ba mai mult, devine depresiva. Situatia pare a scapa de sub control si internarea ei intr-un spital de boli nervoase a fi singura solutie. La un an dupa iesirea din spital, complet vindecata, Mathilde se hotaraste sa scrie despre experienta prin care a trecut.

Henrietta Rose-Innes - Alfabetul pietrelor. Povestea se construieste in jurul amintirilor lui Jean, unul dintre cei doi copii salbatici gasiti intr-o pestera de arheologul Bernard Faro. Amintiri confuze, neclare, amintiri in care vocea fratelui sau il cheama la el, in padurea din care au venit. Pentru a scapa de aceste viziuni apasatoare, Jean trebuie sa isi infrunte demonii trecutului, trebuie sa invete sa citeasca, din nou, Alfabetul pietrelor. Henrietta Rose-Innes s-a nascut in 1971 la Cape Town, Africa de Sud. Alfabetul pietrelor este cel de-al doilea roman al ei.

Victor Dragomir - Chipul din cenusa. Cand in viata lui Thomas Potter, un autor de romane de mana a doua din Carolina de Nord, apare pe neasteptate un strain cu o cerere neobisnuita, o noua problema se adauga la existenta deja complicata a romancierului care tocmai si-a parasit sotia. Victor Dragomir s-a nascut in 1984 in Ploiesti, este student in anul IV, iar aceasta carte reprezinta romanul lui de debut.

Lorena Lupu - Rondo capriccioso. O tanara actrita are ocazia sa lucreze la un spectacol cu cea care ii este model, o actrita celebra. Intre cele doua se naste o relatie complexa. Lorena Lupu s-a nascut in 1978 la Sfantu Gheorghe, este actrita, colaboratoare a Teatrului Mic din Bucuresti, iar cartea de fata este romanul ei de debut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO