Eveniment

O lună de Schengen. Peste 1,5 milioane de pasageri au călătorit către destinaţii din zona Schengen în aprilie. Controlul de frontieră a fost eliminat şi timpii de aşteptare au fost reduşi.

O lună de Schengen. Peste 1,5 milioane de pasageri au...

Autor: Miruna Diaconu

01.05.2024, 08:20 104

♦ David Ciceo, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România, spune că zborurile către zonele Schengen reprezintă 70% din traficul total înregistrat pe aeroporturile locale.

România a intrat în zona Schengen, doar pe cale aeriană şi maritimă, pe data de 31 martie 2024, un pas important pentru dezvoltarea transportului local. Pentru a intra complet în spaţiul Schengen, România mai trebuie să treacă un hop şi să fie acceptată şi pe cale rutieră, de altfel cea mai importantă formă de aderare la zona Schengen. Totuşi, efectele intrării în spaţiul Schengen pe cale aeriană se resimt şi este un important impuls pentru creşterea traficului aerian.

În prima lună, peste 1,5 milioane de turişti au călătorit către destinaţiile din spaţiul Schengen, potrivit estimărilor ZF. În luna aprilie a anului trecut, au fost înregistraţi peste 2 mi­lioane de pasageri pe aeroporturile locale. David Ciceo, preşedintele Asociaţiei Aeropor­turilor din România, a declarat pentru Comisia Europeană de Turism, că zborurile către zonele Schengen reprezintă 70% din traficul total înregistrat pe aeroporturile locale.

„În lunile rămase din 2024, aeroporturile din România se aşteaptă ca peste 14 milioane de pasageri să călătorească în zona Schengen, reprezentând aproximativ 70% din totalul traficului de pasageri. Creşterea dinamică a transportului aerian în regiunea noastră înseamnă că această cifră va ajunge la aproape 21 de milioane de pasageri în 2025”, a spus David Ciceo pentru Comisia Europeană de Turism.

Intrarea în spaţiul Schengen ar putea duce la o creştere a traficului aerian de pe aeroporturile locale, România fiind o destinaţie mai accesibilă pentru turiştii străini. Odată cu intrarea în spaţiul Schengen, controlul vamal este eliminat, iar timpii de aşteptare sunt reduşi pentru cei care călătoresc în interiorul spaţiului Schengen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO