Eveniment

Robert Cazanciuc, senator PSD: „Cartierul Justiţiei pe terenul Esplanada de pe bulevardul Unirii va fi o investiţie care începe de la 500 de milioane de euro. Vor fi opt clădiri şi 23 de instituţii pe un teren de 5 hectare, pe restul de 6 hectare va fi o sală de concerte, clădiri de birouri şi hoteluri”

Robert Cazanciuc, senator PSD şi promotorul proiectului Cartierul de Justiţie:
Se ia în calcul chiar amenajarea unei staţii de metrou în zona Nerva Traian, ca o ieşire suplimentară de la staţia de metrou Unirii, de unde să plece benzi transportoare, pentru ca oamenii care vor lucra acolo să ajungă mai rapid.

Robert Cazanciuc, senator PSD şi promotorul proiectului Cartierul de Justiţie: Se ia în calcul chiar amenajarea unei staţii de metrou în zona Nerva Traian, ca o ieşire suplimentară de la staţia de metrou Unirii, de unde să plece benzi transportoare, pentru ca oamenii care vor lucra acolo să ajungă mai rapid.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.05.2024, 08:40 1320

♦ Despre Cartierul Justiţiei, Robert Cazanciuc spune că va fi un pol de dezvoltare şi că toată zona va creşte din toate punctele de vedere ♦ Un argument ar fi acolo se vor afla 15.000 de oameni în fiecare zi.

Proiectul Cartierului de Justiţie, o iniţiativă publică despre care se discută de mai bine de un deceniu, se apropie de concretizare, conceptul fiind aproape gata, spune Robert Cazanciuc, senator PSD şi promotorul proiectului care ar urma să se ridice pe terenul Esplanada din centrul Capitalei.

„Este vorba de un cartier al justiţiei, în care este programată funcţionarea a opt clădiri şi 23 de instituţii, pe un teren de cinci hectare. Este cel mai potrivit loc pentru un astfel de proiect, fiind şi aproape de Tribunalul Bucureşti”, a spus Robert Cazanciuc la emisiunea online de business ZF Live.

Esplanada constă în 11 hectare de teren în total, din care Primăria Capitalei are un hectar, alţi peste 100 de proprietari privaţi foarte mici au şi ei în jur de un hectar, iar restul aparţine Ministerului Dezvoltării. Pe mijlocul acestui sit, există 2,5 hectare de fundaţii.

„Şapte ani a durat clarificarea situaţiei juridice, pentru că a trebuit rezolvată situaţia fiecărui teren deţinut de proprietarii privaţi, au fost derulate procedurile de expropriere. Preţul este de 800-900 de euro pe metru pătrat ca despăgubire.”

Acum, lucrurile sunt în etapa în care studiul de fezabilitate al întregului ansamblu este finalizat într-o pondere de 90% şi se aşteaptă obţinerea tuturor avizelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO