Analiză

Cum a ajuns Adrian Porumboiu unul dintre cei mai mari latifundiari ai României

Cum a ajuns Adrian Porumboiu unul dintre cei mai mari latifundiari ai României
29.12.2010, 16:03 1324

Fost fotbalist şi arbitru internaţional FIFA, Adrian Porumboiu aînceput să se dedice din 1999 afacerilor, fiind acum unul dintrecei mai mari proprietari de terenuri din ţară şi finanţatorulechipei de fotbal FC Vaslui.

Până în 1976, Adrian Porumboiu a jucat fotbal, mai întâi înechipa de juniori şi tineret a FC Argeş Piteşti şi apoi în echipamare a Viitorului Vaslui. Apoi a fost arbitru, mai întâi îndiviziile C, B şi A, iar în 1986 devine arbitru internaţional FIFA.Ca arbitru internaţional a condus la centru două partide de fotballa meciuri din turnee finale ale Campionatului european de juniori.În 1998 a preluat conducerea Comisiei de disciplină şi judecată aarbitrilor din Federaţia Română de Fotbal.

Din 1999 se dedică afacerilor şi ulterior devine finanţator alechipei de fotbal din Vaslui. Grupul de firme pe care îl conduceacum exploatează 43.000 de hectare de teren agricol în judeţeleVaslui, Iaşi, Galaţi şi Neamţ. Grupul dezvoltat de Porumboiu esteformat din firmele Racova Vaslui (cu activităţi în turism),Comcereal Vaslui, R-Agro, Asociaţia Agricolă Munteni, AgrocomplexBârlad (cu activităţi în cultura cerealelor), Mopan Suceava(morărit şi panificaţie), Ulerom Vaslui (fabricarea uleiurilorvegetale), Ilvas Vaslui (prelucrarea laptelui), Comprest Vaslui(construcţii) şi Comguard Vaslui (servicii de pază şi protecţie).Vedeţi cum a ajuns Adrian Porumboiu unul dintrecei mai mari latifundiari ai României pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO