Analiză

Economia ramane in recesiune

07.06.2010, 23:46 26

Majoritatea analistilor si oamenilor de afaceri si-au revizuitin scadere prognoza privind evolutia economiei in acest an, dupa unprim trimestru dezamagitor.

Daca in cazul oamenilor de afaceri balanta prognozelor inclinaspre o scadere a economiei de 2%, estimarile analistilor convergspre o diminuare cu aproximativ 1 % in acest an. Guvernul a adoptatprognoza FMI de scadere a economiei cu 0,5% in acest an, iarFinantele urmeaza sa rectifice bugetul pe baza acestei cifre.

In ciuda asteptarilor pozitive de la inceputul acestui an,perspectivele privind evolutia economiei s-au inrautatit treptat inultima perioada.

"Prognoza noastra precedenta legata de o crestere a economiei cu0,5% - 1% se baza pe efectul pozitiv provenit de la cerereaexterna, insa deteriorarea perspectivelor economiei globale, inspecial in Europa, precum si masurile aditionale de austeritatecare urmeaza sa fie implementate de Guvern au determinat revizuireain jos a prognozei privind PIB-ul in jur de - 1,5% pentru 2010",afirma Catalina Molnar, senior economist RBS Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO