Austria

Turism - 200.000 de romani vor umple partiile

Turism - 200.000 de romani vor umple partiile
25.10.2009, 16:01 42

Anul trecut cel putin 200.000 de turisti romani si-au petrecutvacantele in statiunile montane din Tirol si Salzburgerland dinAustria, cei mai multi alegand perioada din preajma sarbatorilor deRevelion. Pretul unui sejur in statiunile de schi din Austriavariaza intre 400 si 700 de euro, cu cazare la hotel de trei stele,dupa cum apreciaza reprezentantii agentiilor de schi.

"Romanii care sunt obisnuiti sa schieze in Austria si care vorsa mearga la schi si anul acesta vor alege tot Austria si nu ValeaPrahovei sau Poiana Brasov. Daca dam deoparte cheltuielile detransport pentru Austria, un sejur costa cam la fel cu unulpetrecut la schi pe Valea Prahovei", a declarat Mircea Vladu,proprietarul agentiei de turism Prestige Tours. Daca in Austriasunt valorificati sute de kilometri de partii din fiecare regiunemontana, in Romania sunt foarte putine opttiuni pentru cei care vorsa practice sporturile de iarna.

Astfel, cei mai multi turisti care schiaza aleg zonele ValeaPrahovei si Poiana Brasov, desi mai sunt si zone montane precumBorsa din Maramures, Vatra Dornei sau Parang. Infrastructura deschi pe care o ofera Austria, in urma investitiilor de zeci demilioane de euro care se fac in statiunile de schi (instalatiile deurcare, zapada artificiala), reprezinta un avantaj in fatainfrastructurii din zonele montane din tara.

"Am avut 150 de locuri rezervate in hotelurile din statiunileaustriece de schi in perioada de Revelion, pe care am inceput sa levindem de la sfarsitul lunii august. Mai avem doar sase camerelibere", a declarat Vladu.

Si Sorin Vaduvoiu, directorul general al agentiei de turismPerfect Tour, cu afaceri de 24 mil. euro anul trecut, a spus capana in prezent a vandut un numar egal de camere cu cel de anultrecut la hotelurile din statiunile austriece. "Nu cred ca va fi oscadere a numarului de romani care vor merge in Austria in vacantade iarna", a sustinut Vaduvoiu.

Majoritatea romanilor pleaca la schi in Austria cu masinapersonala in perioada Revelionului. Foarte putini aleg avionul,desi acum exista curse directe.

Compania aeriana Tarom va introduce pe perioada iernii, intre 5decembrie si 27 februarie, zboruri directe intre Bucuresti siSalzburg, compania oferind pe aceasta destinatie transportulgratuit al echipamentelor de schi si snowboard, in limita a 15kilograme, potrivit reprezentantilor companiei. Si companialow-cost Blue Air opereaza in orarul de vara curse pe Bucuresti -Salzburg, pretul unui bilet fiind de 270 de euro pentru zboruridus-intors intre 31 decembrie - 4 ianuarie, cu rezervare realizatape 21 octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO