Auto

Aeroportul din Craiova merge spre jumătate de milion de pasageri transportaţi anual după un plus de 22% în S1/2018

Aeroportul din Craiova merge spre jumătate de milion de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

07.08.2018, 00:05 678

Aeroportul Internaţional Cra­iova, al şaselea cel mai mare din ţară după dimensiunea traficului, a înregistrat în primul semestru peste 233.000 de pasageri, în creştere cu aproape 22% faţă de anul precedent, arată datele de la Asociaţia Aeroporturilor din România.

Astfel, aeroportul continuă şirul creşterilor după ce anul trecut acesta şi-a dublat traficul, până la circa 447.000 de pasageri.

Comparativ, în 2010 aeroportul era tranzitat de mai puţin de 25.000 de oameni. Din Craiova sunt disponibile zboruri spre destinaţii precum Anglia, Italia, Spania, Franţa, Germania şi Israel. De pe aeroportul din Craiova operează zboruri companiile low-cost Wizz Air şi Ryanair, dar sunt operate şi curse charter de către alte firme aeriene. De exemplu, agenţia de turism Prestige Tours are în această vară chartere spre Antalya din Craiova, zborurile fiind operate de aeronave ale Atlas Global.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO