Auto

Al doilea Bugatti vine la Bucuresti

Al doilea Bugatti vine la Bucuresti

Bugatti Veyron este plasat pe locul doi in clasamentul celor mai rapide masini, cu 405,14 km/h

03.10.2007, 19:04 90

Doi oameni de afaceri din Bucuresti sunt interesati de achizitionarea unui Bugatti Veyron, care la pretul de 1,6 milioane de euro este considerat cel mai scump automobil din lume, scos la vanzare de catre compania Prestige Cars, specializata in comertul cu automobile de lux.
"Pana in prezent avem doi clienti din Bucuresti interesati de a achizitiona modelul Bugatti Veyron", a declarat Paul Zamfirescu, director general Prestige Cars. Automobilul nu este adus in Romania, ci este in Germania, la un dealer partener al Prestige Cars.
Pretul modelului include costul transportului in Romania, precum si taxa de prima inmatriculare, care in acest caz ajunge la peste 6.000 de euro. Primul Bugatti din Romania se afla in proprietatea omului de afaceri Costel Casuneanu, patronul firmei de constructii PA&CO.
Ca modalitate de achizitionare, unul dintre cei doi clienti a propus efectuarea unui schimb, oferind pentru automobil un teren in Capitala. "Unul dintre cei doi potentiali clienti a dorit sa ofere in schimbul automobilului un teren. Nu suntem interesati de astfel de modalitati de plata. Automobilul va fi vandut numai prin modalitatile clasice de achizitionare - cash, leasing sau credit bancar", a subliniat Zamfirescu.
Daca viitorul proprietar opteaza pentru achizitia in leasing, ar trebui sa plateasca o rata lunara de aproape 31.000 de euro (TVA inclusa), timp de cinci ani, in conditiile unui avans de 320.000 de euro. Asigurarea facultativa de tip CASCO, in cazul acestui automobil atinge o prima anuala de aproape 100.000 de euro, in timp ce RCA-ul pe 12 luni este de aproximativ 1.000 de lei. Bugatti Veyron este plasat pe locul doi in clasamentul celor mai rapide masini cu 405,14 km/h, dupa ce luna trecuta recordul sau de viteza detinut de mai bine de doi ani a fost doborat de un SSC Ultimate Aero, care a atins viteza de 409,34 km/h.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO