Bănci și Asigurări

Ce spun bancherii şi consultanţii despre perspectivele digitalizării: Sistemul bancar este încă la început în privinţa inteligenţei artificiale, a digitalizării şi, în continuare, este o discrepanţă mare rural-urban

Autor: Mircea Nica

02.05.2024, 00:05 102

Sistemul bancar se află încă la început în ceea ce priveşte digitalizarea, în ciuda accelerării resimţite pe această zonă în ultimii ani, şi există în continuare discrepanţă între mediul rural şi cel urban privind accesul la serviciile financiare, iar digitalizarea şi noile tehnologii sunt strâns legate atât de incluziunea financiară, cât şi de educaţia financiară, acţionând ca un motor de creştere pentru acestea. Acestea au fost câteva dintre concluziile unei conferinţe recente privind perspectivele de dezvoltare ale sectorului bancar românesc.

În prezent ne aflăm în faţa unei schimbări fundamentale de paradigmă, iar următorii zece ani vor veni cu lucruri material diferite, modul în care se operează urmând să fie implicit diferit, a declarat recent Mircea Busuioceanu, vicepreşedinte al Raiffeisen Bank.

„Vorbind despre AI (inteligenţa artificială - n. red.), nu este un lucru nou. Suntem la al treilea val şi este abia momentul în care s-au întâlnit capacităţile de hardware cu disponibilitatea de date pentru a crea un impact în lumea reală“, a spus Mircea Busuioceanu. În ceea ce priveşte sistemul bancar românesc, vicepreşedintele Raiffeisen Bank a arătat că se află la început pe acest palier, pentru că diverse instituţii încă fac diverse experimente în zona de digital.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO